- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Οι κατηγορίες σε βάρος του σταθμάρχη του ΟΣΕ Λαρίσης - Η θέση του για την τραγωδία
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (1.3) για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 59χρονος σταθμάρχης χαρακτηρίζεται υπαίτιος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων. Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας. Ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.
Ο 59χρονος σταθμάρχης υποστήριξε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για αλλαγή πορείας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε. Αν και προς το παρόν τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις θα ρίξουν περισσότερο «φως» στα αίτια της τραγωδίας που στέρησε τη ζωή σε 38 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με τον κατηγορούμενο, είναι ακόμα σαστισμένος και σε κατάσταση σοκ. «Δεν μπορεί να συνέλθει και διαρκώς ρωτά για το εάν σώθηκαν αγνοούμενοι», αναφέρουν οι πληροφορίες.
Βέβαια, για τον εισαγγελέα που διενεργεί τις έρευνες, ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες στον οργανισμό αφού έχουν προκύψει ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του πίνακα ελέγχου των αμαξοστοιχιών. Αυτό όμως το κομμάτι, αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα διερευνηθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.