Ελλαδα

Αστυνομικοί βρίσκουν διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

«Είναι πιθανό κάποια άτομα να μην αναγνωριστούν», υποστηρίζουν πυροσβέστες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσπάθεια ανέγερσης του βαγονιού του μοιραίου τρένου στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έρευνες για τους αγνοούμενους - Εντοπισμός ανθρώπινων μελών και προσπάθειες ταυτοποίησης

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει αναχωρήσει εδώ και λίγη ώρα από την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες ταυτοποίησης των θυμάτων μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της A.V., οι αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες λήψης γενετικού υλικού και ταυτοποίησης των σορών, αλλά και των ανθρωπίνων μελών που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της σύγκρουσης. Όπως έχουν καταθέσει αστυνομικοί του τμήματος Τεμπών, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, «πατούσαμε όλη τη νύχτα πάνω σε πτώματα, η κατάσταση ήταν τραγική. Βρίσκουμε έως και τώρα το πρωί διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη».

Σύμφωνα με στελέχη της πυροσβεστικής, είναι πιθανό κάποια άτομα να μην αναγνωριστούν. «Αρχικά ήταν η σύγκρουση, μετά ακολούθησε η πυρκαγιά. Δεν ξέρουμε εαν θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε γεννητικό από όλους τους επιβάτες», ανέφερε στέλεχος της πυροσβεστικής που συμμετέχει στις έρευνες.

Συνεχίζεται η μεταφορά των σορών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας συνεχίζουν να μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Η κ. Λεονταρή τόνισε, επίσης, πως γίνεται το «ανθρωπίνως δυνατόν» από την ιατροδικαστική υπηρεσία, εκτιμώντας πως ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

Διαβάστε τα τελευταία νέα για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ