Ελλαδα

Κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου μετά την εύρεση κρανίου

Βαρυποινίτης καταθέτει για την υπόθεση

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Η εξέταση βαρυποινίτη για την εύρεση κρανίου - Σημείο αναφοράς τα Δερβενοχώρια 

Κατάθεση λαμβάνουν αυτή τη στιγμή αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από έναν βαρυποινίτη των φυλακών Κορυδαλλού, οι πληροφορίες του οποίου οδήγησαν τις αρχές σε ένα κρανίο που πιθανολογείται πως ανήκει στον δολοφονημένο Μάριο Παπαγεωργίου.

Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί στο εφετείο για την εκδίκαση της υπόθεσης του. Την περασμένη Τετάρτη ενημέρωσε την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πως έχει πληροφορίες για το που βρίσκεται θαμμένος ο Μάριος Παπαγεωργίου. Δημοσιογράφος, ενημέρωσε το τμήμα Ανθρωποκτονιών σχετικά με τις πληροφορίες και το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί πήγαν στο σημείο αναφοράς στα Δερβενοχώρια που υπέδειξε ο βαρυποινίτης και έπειτα από έρευνες, εντόπισαν θαμμένο το ανθρώπινο κρανίο.

«Το κρανίο μεταφέρθηκε ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών και εξετάστηκε από ανθρωπολόγο. Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση φαίνεται να είναι δεκαετίας. Ταιριάζει δηλαδή χρονολογικά με την περίοδο της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου», ανέφερε σε δηλώσεις του στην athensvoice.gr ο συνήγορος της οικογένειας του Μάριου, Νίκος Ρουσσόπουλος.

Τώρα, όπως επισημαίνει «περιμένουμε να γίνει η ταυτοποίηση των δύο γεννητικών υλικών, του Μάριου που διαθέτουν οι αστυνομικοί και αυτού που θα προκύψει από τα οστά του κρανίου. Σε περίπου 15-20 ημέρες θα γνωρίζουμε εάν μιλάμε για τον Μάριο ή όχι», κατέληξε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, οι πληροφορίες που δόθηκαν, αλλά και το κρανίο που εξετάστηκε, φαίνεται να ταιριάζουν χρονολογικά. Ως προς τα στοιχεία μάλιστα, ταιριάζουν με στοιχεία που έχουν προκύψει από τηλεφωνήματα ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Οι δράστες δηλαδή είχαν κινηθεί προς τα Δερβενοχώρια μετά τη δολοφονία του Μάριου, όπως επίσης υπάρχει αναφορά για ύπαρξη εκκλησίας, κοντά στο σημείο ταφής.

Αυτή τη φορά είμαστε αισιόδοξοι δηλώνει στην athensvoice.gr ο συνήγορος της Βαρβάρας Θεοδωράκη, Νίκος Ρουσόπουλος.