Ελλαδα

600 άτομα στο νοσοκομείο τις ημέρες του καρναβαλιού στην Πάτρα

Μέθη και μικροτραυματισμοί ανάμεσα στις αιτίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το Πατρινό Καρναβάλι 2023
© ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Πατρινό καρναβάλι 2023: Στο νοσοκομείο 600 άτομα - Τα περιστατικά στα επείγοντα και οι αιτίες

Η Πάτρα είχε την τιμητική της το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν από την Παρασκευή στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το φημισμένο καρναβάλι της. Ωστόσο, τα νοσοκομεία της πόλης κλήθηκαν να διαχειριστούν περίπου 600 έκτακτα περιστατικά, που αφορούσαν μεταξύ άλλων μέθη, μικροτραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα, χρήση ουσιών, κρίσεις πανικού κ.α. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, περισσότερα από 300 περιστατικά καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής, ενώ τέσσερα άτομα παρέμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο. 

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο μηχανισμός που αναπτύξαμε λειτούργησε αποτελεσματικά. Αύριο θα έχουμε συνάντηση όλοι οι φορείς που συνεργαστήκαμε ώστε να κάνουμε μία αποτίμηση του έργου μας και της λειτουργίας του σχεδίου. Στόχος είναι να επισημάνουμε τυχόν αρνητικά σημεία αν και όλα συνηγορούν στο ότι το σχέδιο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την κάλυψη αντίστοιχων γεγονότων», δήλωσε στο pelop.gr ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Τα στοιχεία για τα έκτακτα περιστατικά τις ημέρες του Πατρικού Καρναβαλιού 2023

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, κατά τις τρεις ημέρες κατεγράφησαν τα εξής:

  • Στα δύο νοσοκομεία, «Αγιο Ανδρέα» και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πέρασαν συνολικά από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πάνω από 400 περιστατικά τα οποία δεν ήταν μόνο από το καρναβάλι. Από το καρναβάλι μεταφέρθηκαν περιστατικά μικροτραυματισμών, χρήσης ουσιών, κ.ά.
  • Ειδικότερα τη νύχτα της Κυριακής μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» 15 περιστατικά και άλλα τόσα, την ίδια μέρα, στο χειρουργικό ΤΕΠ του ΠΓΝΠ.
  • Το ΕΚΑΒ είχε τη δυνατότητα μεταφοράς περιστατικών και στα δύο Κέντρα Υγείας (Αγίου Αλεξίου και Ζαρουχλεΐκων) κι έτσι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα τα νοσοκομεία.
  • Καθοριστικός ήταν ο ρόλος που έπαιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που στήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου από τον ΕΕΣ. Το Τμήμα αυτό το εξόπλισε επιπλέον ο κ. Καρβέλης με απινιδωτές, υλικά για συρραφές τραυμάτων και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό από τα νοσοκομεία όπως και γιατρούς, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά επί τόπου.
  • Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν πολύ περιορισμένες καθώς δεν ξεπέρασαν τις τέσσερις.

Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ένας 19χρονος έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου ξενοδοχείου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ