- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σούδα: Έφτασε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ
Στη ΝΑΤΟϊκή προβλήτα Κ14, στο Μαράθι Σούδας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ».
To αεροπλανοφόρο προσέγγισε το Μαράθι με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών που το οδήγησαν με ασφάλεια στην Κ14.
Το πλοίο θα παραμένει για πέντε ημέρες στα Χανιά, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην επιχείρηση «Antares». Το γαλλικό αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στη Σούδα και τον Μάρτιο του 2022.
Τα χαρακτηριστικά του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ
Το μήκος του είναι 261,5 μέτρα και το μήκος που καταλαμβάνει ο διάδρομος του είναι 261Χ 64. Το πλήρωμα του πλοίου είναι 1.150 άτομα, όμως λόγω την επιχειρησιακών του δυνατοτήτων στον αριθμό αυτό προστίθενται ακόμα 2.550 άτομα, κυρίως για τις από αέρος επιχειρήσεις και 800 πεζοναύτες.
Διαθέτει ραντάρ μεγάλου εύρους, ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων, στόλο 40 αεροσκαφών Rafale, Super Etendard και τρία E-2C Hawkeye έγκαιρης προειδοποίησης. Ο διάδρομος και η περιοχή εκτόξευσης είναι εξοπλισμένα με καταπέλτη, με δυνατότητα να ξεκινήσει ένα αεροσκάφος ανά λεπτό.
Το πλοίο διαθέτει συστήματα που του παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 2.000 στόχους. Είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πυραύλων επιφανείας- αέρος Aster 15, εκτοξευτές πυραύλων, Sylver. Επίσης, διαθέτει δύο συστήματα πυραύλων Mistral.
Το πλοίο παραδόθηκε επίσημα στο Γαλλικό Ναυτικό στις 28 Σεπτεμβρίου 2000 και θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο και με υψηλότερη απόδοση πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη.
Έχει τεράστια δύναμη στις αεροναυτικές επιχειρήσεις και θεωρείται ως ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα μάχης, καθώς μπορεί να πραγματοποιήσει 100 αποστολές αέρος την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.