Ελλαδα

Στον όρμο του Φαλήρου το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ (εικόνες)

Εικόνες από τη ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, έχει αγκυροβολήσει στον όρμο του Φαλήρου.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, θα συμμετάσχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ, συγκεκριμένα της εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, ως εξής:

  • Με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, από το οποίο θα απονηωθούν 4 Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE για να ενταχθούν στους σχηματισμούς Ιπτάμενων Μέσων που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.
  • Με την Φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον Λιμένα Πειραιά.
  • Με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην Πλατεία Συντάγματος κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ.
  • Επιπλέον, στα Ιπτάμενα Μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας θα ενταχθεί και το ιστορικό αεροσκάφος SPITFIRE, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα Μαχητικό Αεροσκάφος F-16.
  • Επίσης, η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον Λιμένα Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας COVID-19.

Σημειώνεται ότι το Σαρλ ντε Γκολ έχει δέσει στον όρμο του Φαλήρου.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ © EUROKINISSI

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

Σαρλ Ντε Γκολ
Σαρλ Ντε Γκολ © EUROKINISSI

Τα χαρακτηριστικά του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ

Το μήκος του είναι 261,5 μέτρα και το μήκος που καταλαμβάνει ο διάδρομος του είναι 261Χ 64. Το πλήρωμα του πλοίου είναι 1.150 άτομα, όμως λόγω την επιχειρησιακών του δυνατοτήτων στον αριθμό αυτό προστίθενται ακόμα 2.550 άτομα, κυρίως για τις από αέρος επιχειρήσεις και 800 πεζοναύτες.

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

Διαθέτει ραντάρ μεγάλου εύρους, ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων, στόλο 40 αεροσκαφών Rafale, Super Etendard και τρία E-2C Hawkeye έγκαιρης προειδοποίησης. Ο διάδρομος και η περιοχή εκτόξευσης είναι εξοπλισμένα με καταπέλτη, με δυνατότητα να ξεκινήσει ένα αεροσκάφος ανά λεπτό.

Το πλοίο διαθέτει συστήματα που του παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 2.000 στόχους. Είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πυραύλων επιφανείας- αέρος Aster 15, εκτοξευτές πυραύλων, Sylver. Επίσης, διαθέτει δύο συστήματα πυραύλων Mistral.

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

Το πλοίο παραδόθηκε επίσημα στο Γαλλικό Ναυτικό στις 28 Σεπτεμβρίου 2000 και θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο και με υψηλότερη απόδοση πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη.

Έχει τεράστια δύναμη στις αεροναυτικές επιχειρήσεις και θεωρείται ως ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα μάχης, καθώς μπορεί να πραγματοποιήσει 100 αποστολές αέρος την ημέρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ