Ελλαδα

Δασκαλάκης: «Η απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας έγινε για να με διεκδικήσει, η ανθρωποκτονία για να με εκδικηθεί»

Τι υποστήριξε για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Δασκαλάκης
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη και οι ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια

Η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από τον Αλέξη Κούγια ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (15.2). Ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών δήλωσε ότι υποστηρίζει την κατηγορία που καταλογίζει στη Ρούλα Πισπιρίγκου η Πολιτεία και κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων που έθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης.  

Σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ότι γνωρίζει όσα περιλαμβάνει το βούλευμα. «Υποστηρίζεται μία κατηγορία, αλλά δεν ξέρετε ούτε πώς, ούτε πότε έγινε», απάντησε ο ποινικολόγος στον μάρτυρα. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ότι έμαθε από την κατηγορούμενη πώς η κόρη τους μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά και τα συμπτώματα που είχε. «Τους λόγους για τους οποίους η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο μου τους είπε η κατηγορούμενη. Οτι δηλαδή είχε ένα τρέμουλο στον ύπνο του και ζήτησε το παιδί να πάει στο νοσοκομείο. Εγώ αυτό το αποκλείω. Μίλησα με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο αλλά κοιτούσε τη μητέρα της. Τη ρώτησα τι έχει και μου απάντησε "δεν ξέρω". Κοιτούσε τη μητέρα της». Ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον Μάνο Δασκαλάκη αν θεωρεί ότι η κατηγορούμενη είχε δασκαλάψει το παιδί να μην του μιλήσει. «Μπορεί να του είπε ότι θα μιλήσει αυτή», απάντησε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι με αυτή τη συμπεριφορά η κατηγορούμενη θα κέρδιζε ότι θα επέστρεφε στο σπίτι. Επιπλέον, ο μάρτυρας κατέθεσε για τις φορές που επισκέφτηκε το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά και την παραμονή της μητέρας της Τζωρτζίνας στο πλευρό της όλες τις ημέρες νοσηλείας της. 

Σε άλλο σημείο, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι όλα όσα γνωρίζει για τα επεισόδια του παιδιού ήταν όσα του είπε η κατηγορούμενη. «Μου είπε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα έκανε εμετό. Πιστέψτε με ξέρω τι είχε το παιδί». Ο Δασκαλάκης υποστήριξε ότι για πτώση του οξυγόνου στην Τζωρτζίνα θα μπορούσε να ευθύνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, κλείνοντάς της επί παραδείγματι το στόμα. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν είχε δεχθεί απειλές από την κατηγορούμενη για τη ζωή του, αλλά και ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας μιλούσαν πολλές φορές μέσα στη μέρα. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μέχρι και την ημέρα που κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, είχαν συμπληρώσει 10 χρόνια σχέσης, ενώ παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο όταν ήταν 8 μηνών έγκυος και ακολούθησε αργότερα ο θρησκευτικός. Ο Δασκαλάκης χαρακτήρισε «ακοινώνητη» την Πισπιρίγκου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έφερε ποτέ αντίρρηση σε ότι κι αν έκανε ο ίδιος. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης αρνήθηκε ότι είχε χτυπήσει την Τζωρτζίνα, με τον Αλέξη Κούγια να διαβάζει μηνύματα με αντίστοιχες αναφορές περί κακοποίησης, τα οποία ο μάρτυρας διέψευσε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ