Ελλαδα

Τσελέντης: «Δεν μας επηρεάζει καθόλου ο σεισμός στην Τουρκία»

Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκης Τσελέντης
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Άκης Τσελέντης: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους σεισμούς στην Τουρκία και το πόσο επηρεάζουν την Ελλάδα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο Άκης Τσελέντης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι σεισμοί που γίνονται στην Τουρκία να περάσουν στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι «αν ήταν στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας θα έλεγα να προσέξουμε». 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια ρήγματα. Τα πιο πολλά ρήγματα που δίνουν 7 και 7,5 Ρίχτερ είναι στη θάλασσα και υπάρχει ένας όγκος θαλασσίου νερού που απορροφά την ενέργεια. Οι κατασκευές στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τις άθλιες κατασκευές της Τουρκίας. Ευτυχώς, σωζόμαστε από τους καλούς και μορφωμένους μηχανικούς μας. Η τραγωδία που βιώνουμε είναι πολύ πιο μεγάλη στη Συρία γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι βομβαρδιζόταν 10 χρόνια. Υπήρχαν ερείπια. Ο κόσμος εκεί έκανε στα ερείπια σπίτια αμφιβόλου κατοικίας. Εκεί θα δείτε ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι. Η εκατόμβη θυμάτων θα φτάσει τις 120 -130 χιλιάδες διότι τα σπίτια έγιναν σκόνη». 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των δημοσίων κτιρίων και υποστήριξε ότι «υπάρχουν σχολεία στην Ελλάδα που είναι εντελώς ακατάλληλα. Δυστυχώς, από το 1999 που ξεκίνησα τον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, έχει προχωρήσει ο έλεγχος μόνο στο 20%».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqg3ax0vwlh5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ