Ελλαδα

Νέες πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια της Αττικής - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η «Μπάρμπαρα»

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με σακούλα στο χέρι περπατά στον χιονισμένο Διόνυσο Αττικής
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Το νέο, επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο για τον καιρό των επόμενων ωρών - Οι περιοχές με πυκνές χιονοπτώσεις

Πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι και αύριο Πέμπτη (9.2) το απόγευμα αναμένονται κυρίως στα βόρεια, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Στο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προβλέπεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά.

Ειδικότερα, αναμένεται να πλήξουν την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Πιο αναλυτικά: 

  • Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

  • Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqd1mknnub41)

«Χιονοκαταιγίδα» στον Βόλο - Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει τη Μαγνησία

Σφοδρή χιονοκαταιγίδα σαρώνει από τις 11.15 και πάλι την πόλη του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή του καθώς και το Πήλιο. Η χιονόπτωση, που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, είναι πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα είναι τόσο μεγάλη που άσπρισαν και πάλι τα πάντα -φυσικά η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πολύ έντονη χιονόπτωση άρχισε να δημιουργεί και πάλι προβλήματα αφού οι δρόμοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γεμίζουν από χιόνι και ξαναβγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά και κυρίως υδροφόρες που ρίχνουν συνεχώς θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα για να λιώνουν τα χιόνια. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είπε ότι κάθε λεπτό φεύγει από το λιμάνι και ένα αυτοκίνητο με θαλασσόνερο για να κατευθυνθεί σε περιοχές του Βόλου. Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες κινούνται συνεχώς σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου και δίνεται μεγάλη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, αλλά οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από τον Άνω Βόλο και πάνω με κατεύθυνση προς τα Χάνια και τη Ζαγορά.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλη τη Μαγνησία και τη Σκιάθο.

χιονισμένος Βόλος 7/2/2023 drone

Τα χιόνια έφτασαν ως τις βάρκες στη Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έντυσε στα χιόνια και τη Φθιώτιδα. Οι νιφάδες έφτασαν παραθαλάσσια και ο χιονιάς το έστρωσε ακόμη και πάνω στις βάρκες.

Τα βίντεο που δημοσιεύουν τοπικές ιστοσελίδες είναι ενδεικτικά της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή της Γλύφας, του Βαθυκοίλου, των Ραχών και γενικά στο Δήμο Στυλίδας. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στη Γλύφα, το χιόνι δίπλα στη θάλασσα έφτασε τους 40 πόντους. Και στη Λοκρίδα το χιόνι είναι αρκετό, ειδικά στον Δήμο Λοκρών και λιγότερα στον Δήμο Καμένων Βούρλων.

LamiaReport.gr: Χιόνισε και στη Γλύφα

Η κάμερα του Up Drones κατέγραψε μοναδικές εικόνες από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στη Φθιώτιδα. Στις περιοχές του Μαρτίνου και της Αταλάντης τα χιόνια έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα και τα φλαμίνγκο ζουν στις πληγείσες περιοχές υπό ακραία καιρικά φαινόμενα.

Χιονιάς Μπάρμπαρα. Τα χιόνια κάλυψαν την Στερεά Ελλάδα και έφτασαν μέχρι τα Flamingos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ