Ελλαδα

Την Παρασκευή η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι Δράμας

Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης, πιλότος του μοιραίου Phantom F4 στην Ανδραβίδα
Ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης, πιλότος του μοιραίου Phantom F4 στην Ανδραβίδα © ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI

Πτώση Phantom F4 στην Ανδραβίδα - Την Παρασκευή η κηδεία του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι Δράμας

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τελείται η κηδεία του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του σμηναγού που ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom F4 στην Ανδραβίδα.

Η κηδεία είναι προγραμματισμένη στο Νευροκόπι Δράμας -τον τόπο καταγωγής του πιλότου που βρέθηκε νεκρός μετά την πτώση του μαχητικού στη θάλασσα.

Στην κηδεία θα είναι παρόντες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα τελέστηκε σήμερα Πέμπτη (2/2) σε βαρύ κλίμα, με συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο αντίο στον συγκυβερνήτη του μαχητικού Phantom F4, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq89o31dfjgp)

Συγκλόνισε στον επικήδειο η μητέρα του υποσμηναγού

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά μου τόσο νωρίς. Μάριε, αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της» ανέφερε η μητέρα του 29χρονου στην κηδεία.

Και πρόσθεσε: «Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq87la8qf2yh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ