Ελλαδα

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου τιμώνται οι δύο νεκροί πιλότοι του F-4 Phantom

Ως έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Ο βαθμός του Αντιπτέραρχου στους νεκρούς πιλότους Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα 

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (30.1) κατά τη συντριβή του F-4 Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Οι δύο νεκροί πιλότοι στις κηδείες τους αναμένεται να προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου. Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.