Ελλαδα

Βία ανηλίκων: Γονείς προσλαμβάνουν ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Για ποιες ηλικίες ανησυχούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφηβος διακρίνεται ως σκιά
© Unsplash / Raphael Brasileiro

Παραβατικότητα ανηλίκων: Η πρόσληψη ιδιωτικών ντετέκτιβ από γονείς για την παρακολούθηση παιδιών -Η αύξηση των περιστατικών βίας

Όλο και περισσότεροι γονείς καταφεύγουν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ προκειμένου να παρακολουθούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τα συνεχή περιστατικά βίας και έκνομων δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολικών αιθουσών οι γονείς και οι κηδεμόνες ανήλικων παιδιών αναφέρουν ότι ζητούν τη συνδρομή των ιδιωτών για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, τα οποία διαισθάνονται ότι κινδυνεύουν από ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά ή έχουν πάρει τα ίδια το λάθος δρόμο.

Μητέρα 14χρονης που πίστευε ότι μπορεί να κινδυνεύει το παιδί της δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου».

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Στράτο Γεωργαντίδη, οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών. «Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηρίοτητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν» ανέφερε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Αλέξανδρο Καλαφάτη.

Μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ