Ελλαδα

Οι τοπικές βροχές συνεχίζονται και σήμερα (31.1) - Οι περιοχές με άνοδο θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023: Η πρόγνωση για τοπικές βροχές και περιοχές με χιονοπτώσεις 

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ θα καταγραφεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά και νοτιοανατολικά. 

Σύμφωνα με το Meteo, αναμένονται πρόσκαιρες και τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 10, στην Ήπειρο από -5 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 12, στα Επτάνησα από 5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. Ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ, και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη (31.1): Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στη κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα των ηπειρωτικών περιοχών προβλέπονται και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις και από τις μεσημβρινές τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη »»» Οι τρεις φάσεις του καιρού και τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα τις επόμενες ημέρες