Ελλαδα

«Ήμουν σε άμυνα» υποστηρίζει ο αστυνομικός για το επεισόδιο έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο

Τι απαντά η πλευρά του τραυματία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ήμουν σε άμυνα» υποστηρίζει ο αστυνομικός για το επεισόδιο έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ρέθυμνο: Η θέση του αστυνομικού για τον πυροβολισμό και όσα προηγήθηκαν της συμπλοκής έξω από το μπαρ

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την αιματηρή συμπλοκή στο Ρέθυμνο, όπου αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, που του είχε επιτεθεί με μαχαίρι έξω από μπαρ

Οι αστυνομικοί αναλύουν το υλικό από βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες. Ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε, υποστήριξε στους δικούς του ανθρώπους ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ακόμη, είπε ότι μαχαιρώθηκε και αναγκάστηκε να βγάλει το όπλο, για να σωθεί η ζωή του. Από την άλλη, το περιβάλλον των τριών νεαρών, κάνει λόγο για μια αναίτια και εν ψυχρώ επίθεση, χωρίς ο αστυνομικός να έχει προκληθεί.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν έξω από το μπαρ αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της συμπλοκής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με λάμες μήκους 15-20 εκατοστών. Ο 27χρονος τραυματίας από τη σφαίρα που δέχτηκε από αστυνομικό που ήταν στο σημείο εκτός υπηρεσίας, παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq5enf6t3cnd)

Το χρονικό της συμπλοκής έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο και οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (29.1) όταν παρέα των τριών αδερφών πήγε σε μπαρ του Ρεθύμνου και αφού προκάλεσε μία σειρά από προβλήματα με φασαρίες και καυγάδες έφυγε. Στη συνέχεια πήγε σε ένα δεύτερο μπαρ με τον 54χρονο πορτιέρη να μην τους επιτρέπει την είσοδο. Τα πράγματα φαίνεται να ξέφυγαν με τα τρία αδέρφια να απειλούν τον εργαζόμενο.

Στο σημείο βρισκόταν και ο γιος του 54χρονου, ένας 32χρονος αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ο 32χρονος είδε να βγαίνει μαχαίρι τότε μπήκε στη μέση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Ο ίδιος στη συνέχεια έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε. Μάλιστα, όπως δείχνει και βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα στο άκουσμα του πυροβολισμού όλοι πάγωσαν. Η σφαίρα βρήκε τον 25χρονο αδερφό στην κοιλιά και στο πόδι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq5enf6t3cnd)

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή του πυροβολισμού έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο

Βίντεο - ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα από την αιματηρή συμπλοκή που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (29.1) στο Ρέθυμνο. Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνονται πολίτες έξω από το μπαρ. Το επεισόδιο έχει ήδη ξεκινήσει. Κάποιοι παρακολουθούν και κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι προσπαθούν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους. Κάποια στιγμή ακούγεται ο πυροβολισμός.

Στο σημείο φαίνεται ότι ήδη έχει φτάσει η Αστυνομία, καθώς διακρίνεται ένα περιπολικό.

Η στιγμή του πυροβολισμού στο μπαρ του Ρεθύμνου

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ