Ελλαδα

Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι

Παράνομο κυνήγι στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο
ΑΡΧΕΙΟ © Arvind Telkar/Unsplash

Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν φλαμίνγκο και άλλα πτηνά στη Λιμνοθάλασσα

Μάρτυρες ενός αποτρόπαιου θεάματος έγιναν οι αρμόδιοι διαχείρισης του προστατευόμενου πάρκου στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για παράνομο κυνήγι στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) σε ανάρτησή της στο Facebook, ενημερώθηκε για το περιστατικό παράνομης θήρας. Το περιστατικό κατέγραψαν οι κ.κ. Χαρέλος Λάμπρος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας-φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (Φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφιση ειδών ορνιθοπανίδας, και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Τα μέλη της Μονάδας εντόπισαν ένας νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερo (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα το οποίο έστειλαν στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτηκε και αναρρώνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ