Ελλαδα

«Λίμνη» έγιναν περιοχές στη Ζάκυνθο - Εικόνα από drone

Σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν νερά - Καταστράφηκαν καλλιέργειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Ζάκυνθο άφησε πίσω της η κακοκαιρία
Πλημμύρες στη Ζάκυνθο άφησε πίσω της η κακοκαιρία | Πηγή ΦΩΤΟ: imerazante

Ζάκυνθος - Οι πλημμύρες από την κακοκαιρία - Κατολίσθηση προκάλεσε ζημιές σε σπίτι

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος μετά την κακοκαιρία που σάρωσε το νησί. Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι. Καλλιέργειες καλύφθηκαν από το νερό της βροχής, δρόμοι γέμισαν λάσπες, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

Οι καταιγίδες έπληξαν τη Ζάκυνθο το τελευταίο 48ωρο. Το νησί ήταν από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την «πολική μπάλα» από την Ιταλία.

Περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες και επιχειρήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική. Κατολίσθηση στην Παλιά Βρύση προκάλεσε ζημιές σε κατοικία. Σε «λίμνη» μετατράπηκαν σημεία σε Λαγανά, Καλαμάκι, Αμπελόκηπους, Άγιο Δημήτρη, Σαρακινάδο και Καλπάκι.

Ζάκυνθος | Τμήμα από βουνό πέρασε μέσα από σπίτι

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου και ο αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος ζητήθηκε το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έχουμε μιλήσει με τον υπουργό και προχωράμε στο να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες και αυτοί που έχουν υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους» δήλωσε στο imerazante η κα Μοθωναίου.

«Θα διευκρινίσουμε λεπτομέρειες σε συνεργασία με την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει και επικοινωνία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και για να δούμε τι είναι δυνατό να γίνει. Είναι διαδικασία σε εξέλιξη» ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Σπίνος.

Το Ionian Channel έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone που δείχνει τις πλημμύρες στη Ζάκυνθο μετά την κακοκαιρία.

Ζάκυνθος | Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκαν αρκετές περιοχές | Εικόνες από drone
Ζάκυνθος κακοκαιρία - Μία λίμνη όλο το νησί πλημμύρες και κατολισθήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ