COVID 19

Νίκος Καπραβέλος: «Έχουμε 600 νεκρούς από κορωνοϊό κάθε μήνα»

Παραμένει σε έξαρση η γρίπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενής με κορωνοϊό στη ΜΕΘ
Ασθενής με κορωνοϊό στη ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός και γρίπη στην Ελλάδα - 600 θάνατοι τον μήνα από covid - «Καμπανάκι» από τον Νίκο Καπραβέλο - Το μήνυμά του για τη μάσκα

Για τον κορωνοϊό και τη γρίπη μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσαλονίκη.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού, με τους θανάτους να είναι εκατοντάδες κάθε μήνα, την ώρα που η γρίπη συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο τμήμα του γενικού πληθυσμού.

Σχολιάζοντας την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε: «Η είδηση ότι 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό δεν συγκινεί κανέναν πλέον, ούτε τον πολίτη, ούτε την πολιτεία. Δεν συμμορφώνεται σχεδόν κανένας απέναντι σε ιατρικές οδηγίες, τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διασπορά όλων των ιώσεων.

»Στην εφημερία μας χθες, είχαμε πολλά περιστατικά ευτυχώς με ήπια συμπτωματολογία. Ο αριθμός είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Είναι 600 νεκροί τον μήνα. Ειλικρινά είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε ότι θα έχουμε έξαρση των ιώσεων, όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορωνοϊό».

Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών για τη γρίπη - Δεν φορά κανένας μάσκα

«Βλέπω ότι η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως με ήπια συμπτωματολογία, όμως ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. Και δυστυχώς το λέμε όλοι μας αλλά κανείς δεν ακούει πλέον. Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ακόμα και μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, δεν φοράει σχεδόν κανένας» συνέχισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Σε ερώτηση για το αν συνδέεται ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό με τις υπο-παραλλαγές της Covid, ο κ. Καπραβέλος απάντησε: «Όχι, οι παραλλαγές είναι πιο ήπιες και αυτό είναι το δυστύχημα. Εμείς χαλαρώσαμε υπερβολικά. Εχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ότι έχει η Κίνα αν το συγκρίνουμε πληθυσμιακά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ