Ελλαδα

Αρνείται τα πάντα ο «Μάξιμος Σαράφης μετά τη σύλληψή του για απάτες

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μάξιμος Σαράφης: Ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis και η δήλωση του δικηγόρου του μετά τη σύλληψη για απάτες

Ο ειδικός μάρτυρας της Novartis με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» συνελήφθη για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και το πρωί της Τετάρτης (25.1) πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γώγος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες. «Δεν θα αποτελέσει πολιτικός παιχνίδι και εξιλαστήριο θύμα στην κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ. Αρνείται φυσικά τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. 

Ο «Μάξιμος Σαράφης», οι συνεργοί του και οι αποδιδόμενες κατηγορίες

Ο «Μάξιμος Σαράφης» μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, που επίσης συνελήφθησαν, φέρονται να εξαπάτησαν Έλληνες επιχειρηματίες. Εμφανίζονταν ως στελέχη επιχείρησης η οποία μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να λάβουν δανειοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Βέβαια, αυτή η διευκόλυνση θα γινόταν με το αζημίωτο, αφού ανάλογα με το ύψος του δανείου, διαμορφωνόταν και η αμοιβή της σπείρας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σπείρα φαίνεται να αποκόμισε από τα θύματα της σχεδόν 600.000 ευρώ. Τα θύματα ξεπερνούν τα οκτώ, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Οι κατηγορούμενοι, ο «Μάξιμος» που τα πραγματικά του στοιχεία είναι Φ.Ο. και οι δυο συνεργοί του, Κ.Σ. και Γ.Λ., εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα έπειτα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής. Έγιναν έφοδοι σε γραφεία και σπίτια, όπου βρέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται.

Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ