Ελλαδα

Στα δικαστήρια ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis που έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους

Πώς έστηνε τις απάτες σε βάρος επιχειρηματιών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Μάξιμος Σαράφης»: Ο ειδικός μάρτυρας της Novartis και η σύλληψή του για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11.10 το πρωί ο ειδικός μάρτυρας της Novartis με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Πρόκειται για τον άνδρα, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, που επίσης συνελήφθησαν, φέρονται να εξαπάτησαν Έλληνες επιχειρηματίες. Εμφανίζονταν ως στελέχη επιχείρησης η οποία μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να λάβουν δανειοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Βέβαια, αυτή η διευκόλυνση θα γινόταν με το αζημίωτο, αφού ανάλογα με το ύψος του δανείου, διαμορφωνόταν και η αμοιβή της σπείρας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σπείρα φαίνεται να αποκόμισε από τα θύματα της σχεδόν 600.000 ευρώ. Τα θύματα ξεπερνούν τα οκτώ, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Οι κατηγορούμενοι, ο «Μάξιμος» που τα πραγματικά του στοιχεία είναι Φ.Ο. και οι δυο συνεργοί του, Κ.Σ. και Γ.Λ., εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα έπειτα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής. Έγιναν έφοδοι σε γραφεία και σπίτια, όπου βρέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται.

Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ