Ελλαδα

Συνελήφθη 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα

Οι πρώτες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία «Αμερικάνου» την Καλαμάτα: Το σημείο όπου εκτελέστηκε ο 47χρονος
© EUROKINISSI

Δολοφονία «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα: Η σύλληψη του 38χρονου στη Μεσσηνία και το χρονικό του εγκλήματος

Συνελήφθη στην Καλαμάτα ο 38χρονος που φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του «Αμερικάνου»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έκλεισε το δρόμο στο θύμα και ενδεχομένως να ήταν και το πρόσωπο που τον πυροβόλησε. Για το έγκλημα έχει ταυτοποιηθεί και ένας 22χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί ήδη από τις αρχές. 

Πληροφορίες της ATHENS VOICE αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας είχαν εικόνα σχεδόν από την πρώτη στιγμή πως ο δολοφόνος είχε -με τη βοήθεια συνεργών που συνελήφθησαν- πάρει φαγητό και ρούχα και ανέβηκε στον ορεινό όγκο κοντά στην Καλαμάτα, ώστε να κρυφτεί εως ότου περάσει η ....μπόρα. Όμως, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του και έπειτα από επιχείρηση τον συνέλαβαν.

Η δολοφονία του «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα - Το χρονικό του εγκλήματος

Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, όλα συνέβησαν στο κέντρο της Καλαμάτας το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου. Μετά από έντονη λογομαχία, ο δράστης κατέβηκε από τη θέση του συνοδηγού και πυροβόλησε τον 47χρονο στο πόδι. Ο άνδρας έπεσε αιμόφυρτος από τη μηχανή του στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος. Το θύμα, γνωστό με το ψευδώνυμο «Αμερικάνος», μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Το θύμα είχε απασχολήσει τις τοπικές αρχές για υποθέσεις ηρωίνης και κοκαΐνης. Η Ασφάλεια Καλαμάτας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία να κρύβεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας: «Δύο άτομα με ένα αυτοκίνητο. Ένας σταμάτησε, κατέβηκε, πυροβόλησε με σφαίρες και έφυγαν. Έμεινε ο άνθρωπος εκεί αιμόφυρτος. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά. Στα πόδια ήταν. Πολύ αίμα». Άλλος αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε ότι είδε «έναν άνθρωπο στο δρόμο, το ασθενοφόρο τον έπαιρνε εκείνη τη στιγμή και υπήρχε μια αναταραχή στον κόσμο. Είναι το κέντρο της Καλαμάτας, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές, είναι τραγικό».

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Είναι ένα θέμα που μας συγκλονίζει όλους και τέτοιες ώρες και γενικά στην Καλαμάτα, δεν έχουμε μάθει τέτοια πράγματα, δεν τα ζούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ