Ελλαδα

Ρόδος: «Είχα την αίσθηση ότι έλειπα μόνο μία ημέρα», κατέθεσε η 44χρονη

Η πορεία προς τα μοναστήρια και η πτώση του αυτοκινήτου της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αυτοκίνητο της 44χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Ρόδο πεσμένο
© ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ / EUROKINISSI

Ρόδος - Εξαφάνιση 44χρονη: Η κατάθεση στους αστυνομικούς, τα κενά μνήμης και τα στοιχεία από την αστυνομική έρευνα

Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου νοσηλεύεται η 44χρονη που είχε εντοπιστεί σώα από περιπατητή έξι ήμερες μετά την εξαφάνισή της. Η γυναίκα υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε αντιληφθεί πόσες ημέρες έλειπε, αλλά και ότι χάθηκε, ακολουθώντας μονοπάτι από το οποίο δεν θυμόταν πώς να γυρίσει. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», η γυναίκα, η οποία ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας της. Από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησής της.

Ρόδος: Τι είπε η 44χρονη στους αστυνομικούς για την 6ήμερη εξαφάνισή της

Η 44χρονη έδωσε την Κυριακή (22.1) κατάθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες εξαφάνισής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», η 44χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες ούτε για τη διαδρομή που ακολούθησε, ούτε για τον τρόπο που βρέθηκε στη δύσβατη περιοχή που εντοπίστηκε. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, είχε την αίσθηση ότι απουσίαζε μόλις μία ημέρα από το σπίτι της

Η γυναίκα δήλωσε ότι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η κόρη της δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και τελικά αφού την έπεισε μετέφερε το παιδί στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια πήγε, όπως είπε στους αστυνομικούς, να ανάψει τα καντηλάκια στο εκκλησάκι, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει σε ποιο.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν έψαχνε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου απάντησε καταφατικά, αλλά δεν θυμάται αν το βρήκε ή όχι. Είπε ότι πήγε σε πολλά εκκλησάκια οδηγώντας η ίδια το αυτοκίνητό της. Όταν ρωτήθηκε αν θυμάται να πέφτει με το αυτοκίνητο στη χαράδρα όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν θυμάται, ούτε θυμάται να ήταν κάποιος άλλος μαζί της στο αυτοκίνητο. Είπε ότι είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο το οποίο είχε κλείσει από μπαταρία, αλλά κάποια στιγμή άνοιξε μόνο για επείγουσες κλήσεις και τότε κάλεσε τη μητέρα της, από την οποία ζήτησε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.

Ρόδος: Η πορεία προς τα μοναστήρια - «Τα παπούτσια μου καταστράφηκαν και τα πέταξα»

Η 44χρονη κατέθεσε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα, μόνο την κάρτα της η οποία βρισκόταν στη θήκη του κινητού της, ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών τι απέγιναν τα παπούτσια της, είπε ότι καταστράφηκαν από το περπάτημα και τα πέταξε. Υποστήριξε ότι όσο ήταν μόνη της στο δάσος φώναζε βοήθεια, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Το εκκλησάκι, όπως είπε, δεν το βρήκε ποτέ και δεν θυμάται να έχει πάει ποτέ στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου, παρότι από κάμερες ασφαλείας αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, βρέθηκε εκεί και παρέμεινε για μία ώρα. Απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κτήτορα του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο, ενώ είπε ότι στο διάστημα που είχε χαθεί τρεφόταν με φυλλαράκια και έπινε νερό από τα ρυάκια.

Ρόδος: Τι έδειξαν οι έρευνες για την 44χρονη 

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, από τις έρευνες στις 16:00 της Δευτέρας (16/1) από κάμερα ασφαλείας προκύπτει ότι η αγνοούμενη, οδηγώντας το όχημά της, βγαίνει από τη δημοτική κοινότητα Μαλώνας μέσα από παραδρόμους με κατεύθυνση προς τη δημοτική κοινότητα Μασάρων.

Όπως προκύπτει, ενόσω περνάει από γεφυράκι στην έξοδο του χωριού, φέρεται να αλλάζει κατεύθυνση και αυτό είναι το τελευταίο στίγμα που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους από την 44χρονη, όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας. Η 44χρονη εισήλθε στις 13.20 στο ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο και αναχώρησε από το σημείο μια ώρα μετά. Προέκυψε εξάλλου από καταθέσεις ότι η 44χρονη συνομιλούσε μετά την αναχώρησή της από το σημείο στο κινητό της τηλέφωνο και ότι το στίγμα του χάθηκε αργότερα.

Πηγή: Δημοκρατική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ