- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Ελευθέριος Βενιζέλος: Φάρσα η ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος της Ryanair με 192 επιβάτες
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροσκάφος της εταιρίας Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε - Αθήνα και νωρίς χθες το απόγευμα και ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για την ύπαρξη βόμβας.
Ο ενδελεχής έλεγχος στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών αλλά και στον χώρο των αποσκευών, δεν έδωσε την παραμικρή ένδειξη για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Βέβαια οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σάρωσαν στην κυριολεξία, τόσο την καμπίνα των επιβατών, όσο και τον χώρο των αποσκευών του αεροσκάφους.
Προηγουμένως, είχαν ελεγχθεί οι 192 επιβάτες και οι χειραποσκευές τους, οι οποίοι είχαν βρεθεί αρνητικοί. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με 192 επιβάτες, ξεκίνησε από την Πολωνία και ενώ βρισκόταν στο εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, ενημερώθηκε από την τοπική υπηρεσία για την ύπαρξη βόμβας.
Η ενημέρωση του Ελ.Βενιζέλος ήταν άμεση και δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, μόλις πέρασε στο ελληνικό FIR το συνόδευσαν μέχρι και που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττικής.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, το πρωτόκολλο ασφαλείας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, λειτούργησε άψογα και ευτυχώς, η προειδοποίηση για ύπαρξη βόμβας, αποδείχθηκε φάρσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αισιοδοξία για την κατάσταση των τραυματιών
Ο Θοδωρής Μάλλιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και της Ένωσης Περιπτεριούχων Αττικής, μιλάει για την κρίση του επαγγέλματος
Τι ζητούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι που έχουν καταδικαστεί
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Στοιχεία ΣΕΒ: ισχυρό e-Gov και 5G, αλλά χαμηλές επιδόσεις σε οπτικές ίνες, δεξιότητες και τεχνητή νοημοσύνη
Τρία άτομα τραυματίστηκαν και επτά σκοτώθηκαν χθες στη Ρουμανία
Μια πρωτοβουλία με σαφές κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα
Οι περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό
Τρύπες στον αγωγό προπανίου, πέντε νεκρές εργαζόμενες και σε εξέλιξη η εισαγγελική διερεύνηση
«Ο πόνος αυτός είναι κοινός· κανείς δεν μένει μόνος του», είπε συγκλονισμένος
Υπό διαρκή παρακολούθηση από ιατρικές ομάδες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι νέες πληροφορίες για το τροχαίο δυστύχημα
Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση με χτυπήματα στη σπονδυλική στήλη
Η κατάσταση του δρόμου, τα φλας και η προσπέραση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γιατί απαιτείται αυξημένη προσοχή στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.