Ελλαδα

Το ΚΕΦίΜ έγινε 10 ετών - Τι αλλάζει από δω και πέρα

«Ανεβάζουμε ταχύτητα» δηλώνει ο πρόεδρος Αλέξανδρος Σκούρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kefim

ΚΕΦίΜ - 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του - Το μήνυμα του προέδρου Αλέξανδρου Σκούρα για τις νέες προκλήσεις

Σε μια λαμπρή εκδήλωση το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜγιόρτασε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Στην εορταστική εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την πολιτική, τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, μέλη του Διοικητικού και του Επιστημονικού Συμβουλίου αλλά και συνεργάτες και υποστηρικτές, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Κρατώντας τις ιδέες ζωντανές», με θέμα τη μέχρι σήμερα πορεία του οργανισμού. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα ολοκληρωμένη εταιρική εικόνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

Το επετειακό ντοκιμαντέρ, που «βουτάει» στα βαθιά νερά όχι μόνο της ίδρυσής του, αλλά και της πορείας του μέχρι σήμερα και της παράλληλης εξέλιξης των φιλελεύθερων ιδεών στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική σκηνή, δημιουργήθηκε με την υπογραφή του Γιάννη Μαρμάρα και θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο κοινό.

«Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών αλλάζει πίστα»

«Με τη συμπλήρωση αυτών των 10 χρόνων παρουσίας και παρέμβασης το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών αλλάζει πίστα. Με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό και πάθος, με σταθερή δέσμευση στις αρχές μας, με κύρος και αξιοπιστία, με πλήρη ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, ανεβάζουμε ταχύτητα για να προωθήσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ιδέες και τις προτάσεις της ελευθερίας στον δημόσιο και πολιτικό διάλογο της χώρας μας» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, Αλέξανδρος Σκούρας.

Και συνεχίζει: «Κεντρική θέση σε αυτήν τη νέα περίοδο που ανοίγεται για το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών έχει η υπεράσπιση της φιλελεύθερης δημοκρατίας που σήμερα δέχεται ενορχηστρωμένες επιθέσεις από υπέρμαχους της κάθε είδους απολυταρχίας και ολοκληρωτισμού, απ' όσους ενεργά επιδιώκουν το κλείσιμο των κοινωνιών μας.

» Πεποίθησή μας είναι πως η υπεράσπιση, αλλά και η ενεργή διαρκής βελτίωση των θεσμών της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ιδιαίτερα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και βάσισε την αναγέννησή της στις αρχές του φιλελευθερισμού, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για περισσότερη ελευθερία, δικαιοσύνη, προκοπή και ευημερία για το μέλλον.

» Η νέα μας εταιρική ταυτότητα που παρουσιάζουμε σήμερα υπογραμμίζει ακριβώς αυτή μας τη δέσμευση και αναδεικνύει την ανάγκη για ευρύτερες συνθέσεις και για εποικοδομητική αλληλεπίδραση του φιλελεύθερου χώρου με ολόκληρο το φάσμα των ανθρώπων και των φορέων που ξεκινούν από την κοινή αφετηρία ότι θεμέλιο της δημιουργικής μας διαφωνίας στα επιμέρους είναι η κοινή μας δυναμική περιφρούρηση και ενίσχυση των φιλελεύθερων δημοκρατικών θεσμών. Για την Ελευθερία».

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Σκούρα (ΚΕΦίΜ) στην Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ