Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα στον Παύλο Φύσσα» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Δεν είναι γνωστό αν και πότε θα καταθέσει η σύντροφός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα στον Παύλο Φύσσα», λέει αυτόπτης μάρτυρας
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για ενέδρα στον Παύλο Φύσσα

Με την κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παρασκευής Καραγιαννίδου, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος κάλεσε τη μάρτυρα, που είναι η σειρά της στον κατάλογο, χωρίς να εκφωνήσει το όνομα της συντρόφου του μουσικού, Χρύσας Τοσλούκου, η οποία είχε κληθεί για σήμερα.

Έτσι παραμένει άγνωστο αν και πότε θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα η γυναίκα στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε, μαχαιρωμένος από τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη Γιώργο Ρουπακιά, ο 34χρονος μουσικός.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως υπήρξε μία «ενέδρα μιας ομάδας ατόμων ντυμένων με ρούχα παραλλαγής που ήταν σε συνεννόηση μεταξύ τους οι οποίοι εγκλώβισαν τον Φύσσα».

Η μάρτυρας εξιστόρησε πως εκείνη τη στιγμή η ίδια βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός, σε παγκάκι με την φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) .

Όπως είπε, είδαν μετά τη λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους και ότι περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. «Όλοι τους “φώναζαν ρυθμικά” είπε και τόνισε πως είδε τρία άτομα τα όποια “εγκλώβισαν” το παλικάρι. Έκαναν έναν κλοιό γύρω του και τον χτυπούσαν».

Και συνέχισε λέγοντας πως «τότε είδα ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίασε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν "όχι εμένα! Αυτόν!"».

  • Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιο παράγγελμα; «Σπάστε τώρα, Αστυνομία»;
  • Μάρτυρας: Γενικά φωνάζανε πολύ. Υπήρχε έντονη βαβούρα. Δεν θυμάμαι ακριβώς λέξεις, φράσεις, όμως είχαν ρυθμό, ένταση. Σαν να λένε το ίδιο πράγμα. Σαν να ενθαρρύνουν εκείνους που χτυπούσαν τον Φύσσα. Φαινόταν να υπήρχε συνεννόηση σε όλο αυτό. Άνοιξαν χώρο στον οδηγό. Είχαν τον Φύσσα περιορισμένο.
  • Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;
  • Μάρτυρας: Ναι, ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν, όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.
  • Όπως είπε, μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο βγήκε από το όχημα.
  • Πρόεδρος: Τον συνοδηγό που αναφέρατε, τον αναγνωρίσατε; Σας έδειξαν μετά φωτογραφίες;
  • Μάρτυρας: Στο πρώτο δικαστήριο με ρώτησε η πρόεδρος και βλέποντας εκείνους που ήταν πίσω μου, έδειξα κάποιον που έμοιαζε ο σωματότυπός του. Δεν είχα δει χαρακτηριστικά προσώπου.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως μετά το «μαχαίρωμα στον Φύσσα» οι υπόλοιποι έφυγαν τρέχοντας.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ