Ελλαδα

Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους καλεσμένους στην κηδεία του τέως που αναχωρούν σήμερα

Ποιοι είναι - Τι θα ισχύσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι καλεσμένοι αναχώρησαν χθες και ποιοι αναχωρούν σήμερα
© EUROKINISSI

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι καλεσμένοι αναχώρησαν χθες και ποιοι αναχωρούν σήμερα

Μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και το δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του, τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρέθηκαν από χθες στην Ελλάδα αναχωρούν σήμερα.

Ήδη από χθες Δευτέρα, αμέσως μετά την κηδεία αναχώρησαν ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Τα μέλη βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και αναχωρούν σήμερα είναι: Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpu6o8it5qkx)

Σημειώνεται ότι μετά την ταφή, οι 250 προσκεκλημένοι αναχώρησαν για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου δείπνησαν μαζί με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συνολικά προσήλθαν 17 αντιπροσωπείες ξένων κρατών, εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών καθώς και φίλοι του εκλιπόντος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι παραμένει σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας, όταν και ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.

«Φρούριο» παραμένει το κέντρο της Αθήνας με 1.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιηθούν κατά τις αναχωρήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εντός και εκτός του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια. Στο ξενοδοχείο έχουν τοποθετηθεί από χθες μηχανήματα X-RAY για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στον χώρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpu8opzmg97d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ