Ελλαδα

Τρίτη ημέρα εργασιών στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (βίντεο)

Δρόμοι, πάρκινγκ και δεντροφύτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Τατόι για την ταφή
© Dimitris Kapantais / SOOC

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Τατόι για την ταφή τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι εργασίες στο Τατόι, για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα, καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές από το καλοκαίρι του 2021 άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους στην περιοχή.

Τα συνεργεία που έχουν αναλάβει να αποπερατώσουν τις εργασίες έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν δρόμους ρίχνοντας χαλίκι, καθώς σε αυτούς θα περπατήσουν τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και οι προσκεκλημένοι προκειμένου να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετός εργασιών στο Τατόι για την ταφή
© Dimitris Kapantais / SOOC

Eργασίες αποκατάστασης γίνονται στο μαυσωλείο, ενώ οργανώνεται και ο χώρος στάθμευσης που θα φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα των επισήμων που θα παρευρεθούν στην ταφή. Ο τέως βασιλιάς θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του Παύλο και στη μητέρα του Φρειδερίκη, με τον χώρο να τελεί υπό διαμόρφωση.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση γύρω από το μνήμα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετός εργασιών στο Τατόι για την ταφή
© Dimitris Kapantais / SOOC

Βίντεο από drone που μετέδωσε το Mega καταγράφει την εικόνα που επικρατεί στο Τατόι.

Σημειώνεται ότι στο Τατόι βρέθηκαν χθες, Πέμπτη (12/1) μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά, ο γιος του, Νικόλαος, με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, η αδερφή του Σοφία και ο γιος του Φίλιππος, ώστε να ελέγξουν τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετός εργασιών στο Τατόι για την ταφή
© Dimitris Kapantais / SOOC

Το πρόγραμμα της κηδείας και τα μέτρα ασφαλείας

Όπως επισημοποίησε η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στις 6 το πρωί της Δευτέρας η σορός του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας θα μεταφερθεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα από τη Μητρόπολη και θα παραμείνει έως τις 10:30.

Στις 10:30 η σορός θα μεταφερθεί δίπλα, στη Μητρόπολη. Οι πόρτες θα κλείσουν και θα ξανανοίξουν περίπου μισή ώρα αργότερα όταν θα ξεκινήσουν να φτάνουν οι πρώτοι προσκεκλημένοι για να ξεκινήσει η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας στις 12 το μεσημέρι, σε κλειστό κύκλο.

Όταν θα φτάσει η πομπή στο Τατόι, θα τελεστεί τρισάγιο μέσα στην εκκλησία που υπάρχει στο χώρο και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η διαδικασία του ενταφιασμού. Για τη στιγμή εκείνη έχει ζητηθεί να μην υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη, ενώ δεν θα πετάξουν drone πάνω από το σημείο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ