Ελλαδα

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου», περιγράφει η μητέρα

Πού εστιάζονται οι έρευνες των αρχών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παλαιό Φάληρο - Ληστεία: Η μαρτυρία της μητέρα και το χρονικό της υπόθεσης 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη ληστεία στο σπίτι επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο. Σε δηλώσεις της στο OPEN, η μητέρα περιέγραψε την πρώτη κίνηση που έκανε όταν κατάφερε να λυθεί. 

Η σύζυγος του 55χρονου επιχειρηματία μίλησε για όλα όσα βίωσε η οικογένειά της στα χέρια των δραστών. Ειδικότερα, η γυναίκα τόνισε ότι είναι καλά στην υγεία της. Περιέγραψε ότι όλα συνέβησαν στις 12:30 το βράδυ, όταν 3 άτομα εισέβαλαν στο σπίτι, τους απείλησαν, τους έδεσαν και τους έκλεψαν. Σημείωσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει το μέγεθος της λείας των δραστών. 

Στην ερώτηση πώς λύθηκε, η γυναίκα απάντησε «ότι προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου και στη συνέχεια ο ένας έλυνε τον άλλον».

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία αναζητούν τους δράστες

Στοχευμένη θεωρούν οι αστυνομικοί τη ληστεία στο σπίτι τετραμελούς οικογένειας τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο. Οι τρεις ένοπλοι, φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις του 51χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Νηρηίδων. Την ώρα που ο επιχειρηματίας έβγαινε από την είσοδο της πολυκατοικίας του, τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τον απείλησαν με καραμπίνα και τον οδήγησαν πίσω στο διαμέρισμά του. Εκεί, έδεσαν τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και άρχισαν να ψάχνουν τους χώρους.

Οι δράστες τελικά έφυγαν αφού αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο άνδρας κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, με τη σύζυγο και τα παιδιά τους να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου είχε μετρητά χρήματα στο σπίτι του.

Θεωρούν δεδομένο πως κάποιο πρόσωπο από τον επαγγελματικό κύκλο του 51χρονου επιχειρηματία πιθανόν να εμπλέκεται είτε σε επίπεδο πληροφόρησης και δεν αποκλείουν να συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία. Για τον λόγο αυτό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών επικεντρώνονται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.