Ελλαδα

Το gossip των 60s: Το ειδύλλιο του τέως βασιλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Από τα ραβασάκια μέχρι τα τούνελ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το gossip των 60s: Το ειδύλλιο του τέως βασιλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη - Τα σενάρια και οι φήμες - Οι Ολυμπιακοί της Ρώμης και τα τούνελ - Οι μοναδικές δηλώσεις που έκαναν για τα όσα ακούγονταν

Από στόμα σε στόμα στην αρχή και μετά μέχρι και σε πρωτοσέλιδα μερίδας του Τύπου. Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στις αρχές του 1960. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου και σύμφωνα με τον «θρύλο» ο – νεαρός τότε- πρίγκιπας την είχε ερωτευτεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σοφία, μαζί με την Ειρήνη (σ.σ. οι δύο αδερφές του), και τον -τότε διάδοχο- Κωνσταντίνο, πήγαν να δουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έπαιζε στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα». Ακολούθως, έσπευσαν και οι τρεις στις κουΐντες για να συγχαρούν την ελληνίδα πρωταγωνίστρια. Κι έτσι, τον χειμώνα του 1959, αρχής γενομένης από τα παρασκήνια του θεάτρου «Μουσούρη», ξεκίνησαν οι φήμες και τα σενάρια.

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Η σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κωνσταντίνο | 13/11/22 | ΕΡΤ

Οι Ολυμπιακοί της Ρώμης και τα τούνελ

Τόσο ελληνικά όσο και ξένα έντυπα, όπως το "Paris Match" και το "Oggi" είχαν πλάσει μία ιστορία για το ειδύλλιο του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly». Τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα του περιοδικού «Oggi», «μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές».

Όπως γράφει και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό», μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Οι φήμες, δε, για ερωτικά γράμματα και ραντεβού του τέως βασιλιά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, έδιναν κι έπαιρναν παρά το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Μάλιστα, το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, σύμφωνα με τα τότε σενάρια, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Φυσικά, την ίδια περίοδο υπήρχε ο αστικός μύθος και για τα περιβόητα... τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

Οι μοναδικές δηλώσεις που έκαναν για τα όσα ακούγονταν

Τη μοναδική φορά που ο τέως βασιλιάς αναφέρθηκε στα όσα ακούγονταν καλεσμένος στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, είχε δηλώσει:

«Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

Από την πλευρά της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδεχθεί στο Νίκο Χατζηνικολάου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993 πως «κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες. Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ