Ελλαδα

Ελεύθερος ο 8ος κατηγορούμενος για την κακοποίηση στο Ίλιον

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγόρι πίσω από κουρτίνα κοιτά μέσα από το κενό που υπάρχει
(φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / Pexels

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Η απολογία του 8ου κατηγορούμενου και η απολογία του ενώπιον του ανακριτή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο μετά τις 14.30 ο 15χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην κακοποίηση του ανήλικου αγοριού στο Ίλιον τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 15χρονος είναι ο 8ος κατηγορούμενος για την υπόθεση. Είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις πριν την Πρωτοχρονιά, ωστόσο οι συνήγοροι του ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα. Στην 2η ανακρίτρια που απολογήθηκε ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν πείραξε ποτέ τον ανήλικο. Ειδικότερα, φέρεται να ανέφερε «καταδικάζω απερίφραστα τα περιστατικά βίας που έγιναν εις βάρος του θύματος. Ουδέποτε ήμουν παρών σε κάτι κάποιο από αυτά, ούτε γνώριζα το παραμικρό. Για αυτό δεν εμφανίζομαι σε κανένα βίντεο, ούτε υπάρχει καμία συνομιλία μου με κάποιον από τους εμπλεκόμενους». 

Ο 15χρονος είχε κληθεί επειδή στην κατάθεση του, το θύμα της ομάδας των κατηγορουμένων, τον είχε αναφέρει ως παρόντα σε μια από τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε. Μάλιστα, το θύμα είχε αναφέρει πως ο 15χρονος δεν τον κακοποίησε, ούτε τον κρατούσε από τα χέρια ή τα πόδια, απλά καθόταν έβλεπε και γελούσε.

Αύριο Τρίτη (10.1) αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της 2ης Ανακρότριας Ανηλίκων και μια 14χρονη κοπέλα που φέρεται να ήταν παρούσα σε μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ