Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχουμε να φάμε- Δεν είμαι βιαστής» - Συνεχίζεται η απολογία του

Ο ηθοποίος στράφηκε κατά της Μαριάννας Τουμασάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης φτάνει στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πέτρος Φιλιππίδης - Απολογία: Η αναφορά στη Μαριάννα Τουμασάτου, στη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου και στην απιστία

Συνεχίζεται η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εξετάστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ναι μεν δεν ήταν πιστός στη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, αλλά δεν αποδέχεται ότι είναι βιαστής και ότι έχει τελέσει τις πράξεις που του αποδίδονται. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όλη αυτή η υπόθεση του έχει καταστρέψει τη ζωή, ενώ είπε: «δεν έχουμε να φάμε». 

«Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει; Τη θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό,τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε άλλο σημείο της απολογίας του. 

Ο ηθοποιός στράφηκε και κατά της ηθοποιού Μαριάννας Τουμασάτου. «Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…», είπε συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σε άλλο σημείο κατέθεσε: «Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δε συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολύ ηθοποιοί μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπέζο, τον Στανκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια;! Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής! Ολο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

Μάλιστα, ο Πέτρος Φιλιππίδης απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας το γεγονός ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpnloba4nxkp)

Πέτρος Φιλιππίδης - Απολογία: «Κατηγορούμαι για πράγματα που σιχαίνομαι»

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι κατά την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι κατηγορείται για πράγματα που σιχαίνεται. 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο ηθοποιός υποστήριξε ότι η ζωή του έχει καταστραφεί. «Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν» είπε ξεκινώντας την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης και συνέχισε: «Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής, καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στη Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpnjl27xpa3l)

Διαβάστε περισσότερα για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ