Υπό εισαγγελική επιτήρηση το μάθημα σε σχολείο της Αργαλαστής μετά την καταγγελία 14χρονης για bullying
Τι υποστηρίζει η ανήλικη και τι απαντούν οι συμμαθητές της
Αργαλαστή: Εισαγγελική επιτήρηση σε σχολείο - Η καταγγελία για bullying από συμμαθητές και η απάντηση των φερόμενων ως θυτών
Μετά την καταγγελία 14χρονης μαθήτριας για bullying από τους συμμαθητές της, Γυμνάσιο στην Αργαλαστή θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του τη Δευτέρα (9.1) υπό εισαγγελική επιτήρηση.
Σύμφωνα με το gegonota.news, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση. Η βια που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.
Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους- που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, το σχολείο καλείται να παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά.
Αργαλαστή: Τι είπε στον εισαγγελέα η 14χρονη μαθήτρια
Η 14χρονη που κατήγγειλε ότι δεχόταν βια και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον. Η ανήλικη υποστήριξε ότι δεν αντέχει άλλο τη συμπεριφορά των συμμαθητών της, τη στιγμή που εκείνοι την κατηγόρησαν ότι «δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες, αλλά και ότι φαντασιώνεται επιθέσεις». Παράλληλα, η 14χρονη υποστηρίζει ότι οι συμμαθητές της έκλεβαν το χαρτζιλίκι, ενώ η διεύθυνση του σχολείου φέρεται να έχει δεχθεί επιστολή από μαθητές, στην οποία αναφέρεται ότι η 14χρονη είχε «βίο αβίωτο» και ότι όλοι γνώριζαν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.
Πηγή: gegonota.news
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.