Ελλαδα

Η Ιωάννα Κολοβού στους συναδέλφους της: «Ζητώ τη βοήθειά σου για να σώσω το σπίτι μου»

Ο τραπεζικός λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα Κολοβού στο σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό
Η Ιωάννα Κολοβού στο σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό © EUROKINISSI

Συγκέντρωση χρημάτων για την Ιωάννα Κολοβού - Η έκκλησή της για οικονομική βοήθεια - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το σπίτι της δημοσιογράφου

Έκκληση για οικονομική βοήθεια στους συναδέλφους της δημοσιογράφους και μέλη της ΕΣΗΕΑ απευθύνει η Ιωάννα Κολοβού, προκειμένου να σώσει το σπίτι της.

Η μοναδική κατοικία που διέθετε, βγήκε σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα η Ιωάννα Κολοβού να μείνει για λίγο χωρίς σπίτι.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών, πήγε να της κάνει έξωση από το σπίτι της στα Ιλίσια. Επικράτησε ένταση, με την Ιωάννα Κολοβού να απευθύνει έκκληση στα social media για βοήθεια. Όπως είπε, «έσπασαν την πόρτα» με ηλεκτρικό πριόνι και τη χτύπησαν «πολύ δυνατά στο χέρι».

«Η αντίδραση του κόσμου και η μεγάλη δημοσιότητα οδήγησαν τον εκ του  πλειστηριασμού “αγοραστή” στην απόφαση να μου επιστρέψει  το σπίτι , έναντι του τιμήματος που το “αγόρασε” από την  Εθνική Τράπεζα  (92.000 ευρώ) συν τα έξοδα του» αναφέρει στη νεότερη δήλωσή της η Ιωάννα Κολοβού, γνωστοποιώντας ότι το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι 110.000 ευρώ.

«Αυτός είναι ο λόγος, που σήμερα γνωστοποιώ τον λογαριασμό μου στην Τράπεζα Πειραιώς στον οποίο όλοι μπορούν να καταθέσουν, ακόμη και ένα ελάχιστο συμβολικό ποσό» προσθέτει η δημοσιογράφος.

  • ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΚΟΛΟΒΟΥ,ΙΩΑΝΝΑ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • IBAN: GR92 0172 0100 0050 1001 7396 149

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Ιωάννα Κολοβού και το σπίτι της

«Να στηρίξουμε όλοι μαζί την Ιωάννα Κολοβού Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε, μεταξύ άλλων, για μια ακόμη φορά, το θέμα της συναδέλφου Ιωάννας Κολοβού. Όπως είναι γνωστό, η Ιωάννα Κολοβού είναι ένα από τα θύματα της κατάργησης του θεσμού της προστασίας της πρώτης  κατοικίας, της οποίας το μοναδικό σπίτι που διέθετε εκπλειστηριάσθηκε για μικρό χρέος προς την Τράπεζα.

» Ακολούθησαν οι άγριες σκηνές που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ στην προσπάθεια του νέου ιδιοκτήτη να την εκδιώξει από το σπίτι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λαϊκή κατακραυγή και κύμα συμπαράστασης προς τη συνάδελφο.

» Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε όλοι μαζί και να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο την Ιωάννα Κολοβού. Πρωτίστως, όμως, ζητάμε από την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στο πρόβλημα των οφειλετών-δανειοληπτών και στον αγώνα τους να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους, με νομοθετικό πλαίσιο που θα τους προστατεύει πραγματικά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Ιωάννα Κολοβού και την οικονομική στήριξη που χρειάζεται για το σπίτι της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ