Ελλαδα

«Απελπιστική η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία» - Η πίεση από τις ιώσεις του αναπνευστικού

Τι δήλωσε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Τι συμβαίνει στα μεγάλα νοσοκομεία - Τα περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού - Τι είπε για την έξαρση στην Κίνα

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλα νοσοκομεία. Μάλιστα, επισήμανε πως «πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού».

Πρόσθεσε, ακόη, πως «είναι μεγάλο το πρόβλημα στις εφημερίες, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στο Γενικό Κρατικό και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία», τονίζοντας ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα επιβάλλουν μεγαλύτερη εγρήγορση.

«Το υπουργείο Υγείας και η Πολιτεία, πρέπει να προσέξουν γιατί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα» τονίζει ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Εγώ δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αυτές τις μέρες, αλλά αυτοί που είναι άρρωστοι και έχουν κάποια ίωση ας φροντίσουν να μείνουν στο σπίτι τους, ή αν βρεθούν σε χώρους με πολύ κόσμο, ας φορέσουν και μια μάσκα», συμπλήρωσε.

Η έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα

Αναφορικά με την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, ο κ. Μπουλμπασάκος υπογράμμισε πως «ήταν ενδεδειγμένη λύση η πολιτική που εφάρμοσε η Ευρώπη, σε αντίθεση με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων την οποία προτίμησε η Κίνα.

»Όντως λειτούργησε αποτρεπτικά στο πρώτο κύμα και καταλυτικά στη συνέχεια, αλλά δεν το συνδύασε με μαζικό εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή στην Κίνα έχουν μείνει ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι και δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες».