Ελλαδα

Παραδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ δύο εμπλεκόμενοι στους πυροβολισμούς στο βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 32χρονο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί έξω από το πρατήριο καυσίμων όπου έπεσαν πυροβολισμοί στα Γλυκά Νερά
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Γλυκά Νερά: Παραδόθηκαν δύο εμπλεκόμενοι στους πυροβολισμούς στο βενζινάδικο - Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 32χρονο

Τα τμήματα Εκβιαστών και Οργανωμένου Εγκλήματος καλούνται να βρουν την άκρη του νήματος πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς σε πρατήριο υγρών καυσίμων την περασμένη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, στα Γλυκά Νερά. Οι δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής, 30 και 32 ετών που επέβαιναν στο σκουρόχρωμο Smart πέρασαν έξω από το πρατήριο στην λεωφόρο Λαυρίου και πυροβόλησαν δύο φορές με ένα πιστόλι.

Σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παραδίδοντας μάλιστα και το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν στον αέρα, για εκφοβισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δύο άνδρες σχετίζονται με το κύκλωμα που πριν από έξι μήνες, δολοφόνησε εν ψυχρώ τον νεαρό επιχειρηματία Γιώργο Μήτσου. Το θύμα και η οικογένεια του διατηρούν πρατήρια καυσίμων και σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κυκλώματος, με το οποίο υπάρχουν οικονομικές διαφορές.

Το πρατήριο όπου συνέβη το περιστατικό από τους δύο άνδρες, στα Γλυκά Νερά, ανήκει επίσης στην οικογένεια του Γιώργου Μήτσου και οι αστυνομικοί πλέον, έχοντας στην διάθεση τους τους δύο άνδρες, ευελπιστούν πως ίσως καταφέρουν να βγάλουν άκρη στην «ορφανή» δολοφονική επίθεση. Μια επίθεση, για την οποία οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εικόνα για το ποιοι κρύβονται από πίσω, πλην όμως, δεν έχουν στοιχεία που να ταυτοποιούν πρόσωπα με συγκεκριμένες πράξεις.

Προς το παρόν, οι δύο νεαροί δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ομιλητικοί. Είναι όμως δύο πρόσωπα των οποίων τα κινητά τηλέφωνα θα ξεσκονιστούν όπως επίσης και οι μετακινήσεις και οι επαφές τους. Και εάν οι ίδιοι δεν αποφασίσουν να «ανοίξουν το στόμα τους», οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστώ και του Οργανωμένου Εγκλήματος, ευελπιστούν ότι θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων που χειρίζονται την υπόθεση, πίσω από αυτό το κύκλωμα, φαίνεται πως υπάρχουν εκβιασμοί καταστηματαρχών, ξυλοδαρμοί, αλλά και συμβόλαια θανάτου. Όλα, όπως δείχνουν τα ευρήματα της αστυνομίας μέχρι στιγμής, οδηγούν στο συμπέρασμα πως γίνονται για τον έλεγχο των καυσίμων. Μιας ιδιαίτερα επικερδούς δραστηριότητας, που αποφέρει εκατομμύρια. Για αυτό τον λόγο η κόντρα που έχει ξεσπάσει είναι ιδιαίτερα σκληρός και φαίνεται να σχετίζεται με τουλάχιστον δύο δολοφονίες εως τώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ