Ελλαδα

Πώς ο αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ το βρέφος (βίντεο)

Τα δραματικά δευτερόλεπτα στο περιπολικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorikakos-astynomikos-karpa-vrethos

Ο αστυνομικός για τη διάσωση με ΚΑΡΠΑ στο βρέφος - Τι συνέβη με το μωρό στο περιπολικό - Ο διάλογος με τη μητέρα του παιδιού

O αστυνομικός, ο οποίος έσωσε με ΚΑΡΠΑ το μόλις 35 ημερών βρέφος, την ώρα που το μετέφεραν με περιπολικό στο νοσοκομείο, μίλησε για τα όσα δραματικά εκτυλιχθηκαν εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Ο Νίκος Φλέσσας δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία του, όταν κατάλαβε ότι η καρδιά του μωρού έχει σταματήσει. Πήρε από την αγκαλιά της μητέρας το βρέφος και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ. Έπειτα από 45 δευτερόλεπτα το βρέφος άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής.

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε 10 λεπτά στο «Παίδων», όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός ήταν σωτήριο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βράβευσε τους δύο αστυνομικούς που συνέβαλαν στη διάσωση του βρέφους.

Αστυνομικός που έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ: «Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε "φύγει"»

Μιλώντας στο Mega ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ δήλωσε: «Λάβαμε κλήση για περιστατικό για αιφνιδίως παθόν βρέφος, δεν γνωρίζαμε μέχρι τότε πού πηγαίναμε και μόλις φτάσαμε εκεί είδαμε τον παππού του μωρού που είχε κατέβει κάτω. Όταν επιβιβάστηκε το παιδί στο περιπολικό με τη μαμά του, ζήτησα μετά από λίγα λεπτά να δω την εικόνα του παιδιού για να καταλάβω τι γίνεται».

Και πρόσθεσε ο ο Νίκος Φλέσσας: «Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε "φύγει". Ζήτησα από τη μητέρα του, την Καλλιόπη, να τη βοηθήσω, της είπα “δώσε μου το παιδί να σε βοηθήσω”, ήταν σαστισμένη και πίστευε ότι το παιδί είχε “φύγει” ή ότι “έφευγε” και το ήθελε στην αγκαλιά της. Εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα όμως της ξαναζήτησα να τη βοηθήσω, της είπα “σε παρακαλώ άσε μου το παιδί μπορώ να σε βοηθήσω πιστεύω”. Και το πήρα το παιδί, με εμπιστεύτηκε, πήρα το παιδί στα πόδια μου.

» Όπως φαίνεται στο βίντεο, καμία σχέση δεν είχε το παιδί όπως όταν το πήρα. Στο βίντεο πλέον έχει αρχίσει και ανακτά το χρώμα του, απλά είναι ζαλισμένο από την έλλειψη οξυγόνου. Άρχισα να κάνω βρεφική ΚΑΡΠΑ, είναι διαφορετική από αυτή που εφαρμόζεται στους ενήλικες, με προσεκτικές κινήσεις, άλλη τεχνική στο στέρνο του».

«Δουλειά μας να σώζουμε ανθρώπους», λέει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό με ΚΑΡΠΑ

«Tυγχάνει να έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια στο παρελθόν, με κάποια άλλα παιδιά από τους βατραχανθρώπους. Η δουλειά μας είναι να σώζουμε ανθρώπους είτε να ασκούμε νόμιμη βία είτε με το να προβαίνουμε σε ενέργειες πρώτης βοήθειας» ξεκαθάρισε ο αστυνομικός που έσωσε με ΚΑΡΠΑ το βρέφος.

«Το βίντεο τραβήχτηκε για τον εξής λόγο, γιατί δεν μου αρέσει η αυτοπροβολή. Η Καλλιόπη, η μάνα του παιδιού, είχε σαστίσει τόσο πολύ, που είχε μείνει πίσω και ενώ ο μικρός είχε αρχίσει να επανέρχεται, δεν πίστευε ότι ζει.

» Της λέω “κοίταξε τον” και δεν τον κοίταζε γιατί δεν ήξερε τι θα αντικρίσει. Και τράβηξα το βίντεο και της λέω “να κοίτα τα ματάκια του, ξύπνησε”. Πρώτα είδε το βίντεο και μετά άρχισε να πιστεύει ότι το μωρό ζει» κατέληξε ο Νίκος Φλέσσας.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια άλλη ιστορία διάσωσης, οι αστυνομικοί που έσωσαν βρέφος στην κακοκαιρία «Ελπίς», έγιναν νονοί του παιδιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY