Ελλαδα

Ομαδικός βιασμός στο Ίλιον: Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία στο φως

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση ζήτησε ο τελευταίος κατηγορούμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 15χρονου
Φωτογραφία αρχείου © Pixabay / Wokandapix

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στην Ανακρίτρια Ανηλίκων οδηγείται σήμερα ο τελευταίος από τους οκτώ κατηγορουμένους - Τι είπε στην απολογία του ο 15χρονος Βούλγαρος

Στην Ανακρίτρια Ανηλίκων οδηγείται σήμερα ο τελευταίος από τους οκτώ κατηγορουμένους για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον.

Την ίδια ώρα, η απολογία του συνομίληκου βούλγαρου μαθητή δίνει νέα στοιχεία στην υπόθεση. Ο τελευταίος δεν είχε συλληφθεί καθώς, όπως υποστήριξε, βρισκόταν στην Βουλγαρία με τους γονείς του και έτσι παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στα όσα κατέθεσε στην απολογία του υποστήριξε πως βρισκόταν μόλις σε ένα περιστατικό, το οποίο και προσπάθησε να αποτρέψει.

Τι είπε στην απολογία του

Ο 15χρονος Βούλγαρος αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Μυλοποτάμου μόνο στις 19 Νοεμβρίου. Εκεί, όπως ισχυρίζεται πως άρχισε να φωνάζει μόλις είδε ότι η παρέα των μαθητών βασάνιζε τον 15χρονο. «Είναι, όμως, αληθές ότι κατά το συμβάν τις 19.11.2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11.11.2022 αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά, την 19.11.2022, άκουσα τους φίλους μου να λένε στο θύμα - "πολύ κάθισες, πολύ κάθισες, θες το σκουπόξυλό σου" - και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα "ρεεε τι κάνετε" και έτσι ο Π σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε», είπε.

Τόνισε επανειλλημένα πως ήταν ο μόνος που διατηρεί ακόμα σχέσεις με το θύμα και αιτήθηκε κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

«Εγώ από τη μεριά μου επειδή είμαι σίγουρος για την αθωότητά μου σας ζητώ να με φέρετε σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με το θύμα ώστε να ερωτηθεί αν πράγματι επιβεβαιώνει για εμένα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του. Στις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για τα χρήματα που κερδίσαμε από στοίχημα που παίξαμε μαζί. Και στις 13 Δεκεμβρίου το θύμα μου ζητάει τις ασκήσεις να του τις δώσω έτοιμες αλλά εγώ δεν έχω προλάβει να τις κάνω», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Δεν έχω καμία σχέση με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη το θύμα με το οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω, όμως, μια τεράστια συγγνώμη σε αυτόν και την οικογένειά του γιατί όφειλα να τον προστατεύσω από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Δεν έχω καμία ανάμιξη ή εμπλοκή στα όσα τραγικά πέρασε το θύμα πέραν της φυσικής μου παρουσίας στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου του 2022. Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε το θύμα. Για εμένα είναι απορίας άξιον πως το θύμα με εμπλέκει και μάλιστα και αναφέρει ότι τάχα εγώ ήμουν εξ αυτών που έκαναν χρήση του σκουπόξυλου!!! Αυτόν τον ισχυρισμό του τον διαψεύδω κατηγορηματικά και το αποδίδω στη σύγχυση και τη στενοχώρια που βίωσε».

Τα συνθήματα που ακούγονταν στα βίντεο

Τέλος, μίλησε και για τα συνθήματα που ακούγονται στα δύο βίντεο με τον βιασμό του 15χρονου. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος περιγράφει πως οι νεαροί την ώρα που κακοποιούν το θύμα τους φωνάζουν «Κάτω Πατήσια» και «Δυτική Αλητεία».

Πάνω σε αυτά, εξηγεί πως το πρώτο παραπέμπει σε μια παλαιότερη, άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε μαθητές σχολείων του Ίλιου και των Κάτω Πατησίων. Από την άλλη, το δεύτερο κάνει λόγο για ένα άλλο βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστές χούλιγκανς αντίπαλων ομάδων το οποίο είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2020 στο Πάρκο Τρίτση. Σε εκείνη τη συμπλοκή, οπαδός μεγάλης ποδόσφαιρικής ομάδας είχε πέσει θύμα του ίδιου περιστατικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ