Ελλαδα

Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές μετά τον σεισμό στην Εύβοια

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες με ζημιές
© Stringer / SOOC

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές 

Τις πρώτες ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια που σημειώθηκε νωρίτερα καταγράφουν τα τοπικά μέσα στις παρακάτω φωτογραφίες. Παρά τα 4,9 ρίχτερ φαίνεται ότι οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός δεν είναι μεγάλες.

Βέβαια, ο ισχυρός σεισμός αλλά και οι συνεχείς μετασεισμοί, δεδομένου και του μπαράζ σεισμών που είχαν σημειωθεί στην Εύβοια το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχήσουν και να βγουν στους δρόμους.

«Aυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr. Ωστόσο, επισήμανε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ είναι σε συνοχή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε ότι προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Συγκεκριμένα ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είναι ήδη σε επιφυλακή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές μετά τον σεισμό στην Εύβοια
Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές μετά τον σεισμό στην Εύβοια
Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές μετά τον σεισμό στην Εύβοια

Μικρές ζημιές έπαθαν και κάποια αυτοκίνητα από πτώση σοβάδων. Παράλληλα, σύμφωνα με το evima, πληροφορίες υπάρχουν ρωγμές σε διάφορα σπίτια στον Πισσώνα και Αγία Τριάδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του eviathema το κατάστημα στο κέντρο των Ψαχνών, η τζαμαρία του οποίου κατέρρευσε.

Eviathema.gr - Τζαμαρία καταστήματος κατέρευσε στα Ψαχνά λόγο του σεισμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ