Ελλαδα

Σεισμός στην Εύβοια: Βίντεο από τη στιγμή της δόνησης

Εικόνες από κάμερες καταστημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Εύβοια: Βίντεο από τη στιγμή της δόνησης
ΑΡΧΕΙΟ © Stringer / SOOC

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης - Δείτε βίντεο

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια, σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14:00.

Η στιγμή του πρώτου μεγάλου σεισμού καταγράφηκε σε βίντεο. Είναι από δύο καταστήματα στην Εύβοια. Ένα από τη Χαλκίδα και ένα από τα Ψαχνά.

Στο πρώτο κατάστημα ψιλικών στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, ο σεισμός έγινε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος βλέπουν τα ράφια να κουνιούνται, νιώθοντας τον έντονο σεισμό και βγαίνοντας γρήγορα από το μαγαζί.

Eviathema.gr - Η ώρα του σεισμού στην Εύβοια

Σεισμολόγοι: Από νέα εστία ο σεισμός, δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο evima.gr δήλωσε ότι μεταβαίνει στην περιοχή ο οποίος τόνισε ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο σεισμός στα Μεσοχώρια ενεργοποίησε το ρήγμα στα Ψαχνά Εύβοιας, ο οποίος είχε να δώσει τέτοιου είδους σεισμική δόνηση από 2003.

«Να συγκληθεί άμεσα επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος λέγοντας πως σημασία έχει ότι είναι μια νέα εστία που έδωσε κοντά στα 5 Ρίχτερ. Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε πως δεν ήταν ο κύριος σεισμός και πως υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο.

Χρειάζεται προσοχή αλλά όχι ιδιαίτερος πανικός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ , που σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια.

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι «είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο».

Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ