Ελλαδα

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Δύο βίντεο στο μικροσκόπιο των αρχών - Υποψίες για οπαδικά κίνητρα

Τι υποστηρίζει ο συνήγορος του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγόρι με το πρόσωπο κρυμμένο στα γόνατά του - Εικόνα που παραπέμπει σε παιδί-θύμα επιθέσεων
© Pixabay / Wokandapix

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τα βίντεο στα χέρια των αρχών, το ενδεχόμενο οπαδικών κινήτρων και η διαφυγή ανηλίκων στην Αλβανία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 15χρονου μαθητή στο Ίλιον. Οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα τουλάχιστον δύο βίντεο στα οποίοι οι ανήλικοι δράστες είχαν καταγράψει το θύμα τους. Δύο φράσεις που ακούγονται στα επίμαχα βίντεο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι οκτώ 15χρονοι να έδρασαν με οπαδικά κίνητρα.  

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων στην ΕΡΤ, «υπάρχουν, στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός». Οι φράσεις αυτές παραπέμπουν σε περιστατικά με οπαδούς. Συγκεκριμένα, η φράση «Κάτω π…», παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν. Η φράση «δυτική α…» είναι αναφορά σε οργανωμένους οπαδούς ομάδας, οι οποίοι είχαν κάνει παρόμοιες πράξεις με αυτές που έχει υποστεί ο 15χρονος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpa8shxlt6xt)

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στον ανακριτή την Τρίτη δύο από τους έξι συλληφθέντες

Αύριο Τρίτη (27.12) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων οι δύο από τους έξι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν ζητήσει και είχαν πάρει περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί και ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Για ακόμα δύο άτομα, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Για τα πρόσωπα αυτά, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν διαφύγει στην Αλβανία. 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι το παιδί κρύβεται καθώς έχει στοχοποιηθεί χωρίς να φταίει και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται επίσης τέσσερα κορίτσια, τα οποία με βάση την κατάθεση του 15χρονου φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τον βιασμό. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpb3q3a6ngyh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ