Ελλαδα

Αχαΐα: Τι προηγήθηκε του θανάτου του 59χρονου - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που βρέθηκε

Πληροφορίες για λογομαχία το πρωί του Σαββάτου

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αχαΐα: Νεκρός 59χρονος σε κοίτη ποταμού - Η λογομαχία πριν την εξαφάνιση και η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάσυρσης του 59χρονου άνδρα ο οποίος βρέθηκε νεκρός -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- μέσα σε ποτάμι στην περιοχή Βελιτσές Αχαΐας.

Στο αποκλειστικό υλικό που παρουσιάζει η athensvoice.gr φαίνεται το σημείο της κοίτης του ποταμού όπου εντοπίστηκε ο άτυχος άνδρας. Είχε προηγηθεί μια τεράστια κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή από διασώστες και κατοίκους της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το παραμικρό ίχνος του 59χρονου.

Νέα στοιχεία για τον 59χρονο νεκρό στην Αχαΐα - Η λογομαχία πριν εξαφανιστεί

Πρόκειται για τον Αντώνη Σωτηρόπουλο, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου, έφυγε από το σπίτι του για τη συγκομιδή ελιάς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του εργοδότη του, ο 59χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και δεν ήταν σε θέση να εργαστεί και για αυτό τον λόγο του ζήτησε να αποχωρήσει. Ακολούθησε μια λογομαχία που σύμφωνα πάντα με τον εργοδότη του 59χρονου, το θύμα αποφάσισε να φύγει λέγοντας πως θα πάει να μαζέψει μανιτάρια. Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν και οι αστυνομικοί μαζί με κλιμάκιο διασωστών αναζητούσαν τα ίχνη του. Σήμερα το πρωί, με τη βοήθεια του σκύλου της ΕΜΑΚ, του «Δούκα» τον εντόπισαν νεκρό στη θέση «στου Καπετάνιου τη Βρύση».

Η σορός του 59χρονου άνδρα, ήταν σε βάθος ενός μέτρου, στην άκρη ενός ποταμού. Αμέσως, ενημερώθηκε η σήμανση από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας και ιατροδικαστής ο οποίος αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στο σημείο. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η athensvoice.gr φαίνονται οι αστυνομικοί της σήμανσης που κατευθύνονται προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός προκειμένου να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση και την καταγραφή των στοιχείων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια θανάτου.

© ATHENS VOICE
© ATHENS VOICE
© ATHENS VOICE

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο του 59χρονου στην Αχαΐα

Αυτό που περιμένουν πλέον οι αστυνομικοί είναι να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Κάτι που θα πιστοποιήσει ο ιατροδικαστής που αναμένεται στο σημείο. Ο 59χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ένας άνθρωπος εργατικός, που δεν έδινε δικαιώματα και δεν είναι προστριβές με συγχωριανούς του. Ωστόσο, το σημείο όπου βρέθηκε δεν είναι τόσο απόμερο ούτε απότομο. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, βάσει των ευρημάτων και ήδη έχουν καλέσει για κατάθεση συγγενικά πρόσωπα και τα φυσικά, τους εργάτες γης με τους οποίους μάζευε ελιές ο 59χρονος άνδρας.

This browser does not support the video element.