Ελλαδα

Έρευνα για γιατρό στον Βόλο που έδινε «κοκτέιλ» αντιβιοτικών για τον κορωνοϊό

Απέτρεπε τους ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βόλος: Επεκτείνεται η έρευνα για αρνητή γιατρό που έδινε «κοκτέιλ» αντιβιοτικών - Οι καταγγελίες

Σε λίγους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για τον 73χρονο γιατρό από τον Βόλο που χορηγούσε στους ασθενείς με κορωνοϊό συνταγές με αντιβιοτικά, ενώ τους έλεγε ότι αν πάνε στο νοσοκομείο, θα πεθάνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εισαγγελική έρευνα επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας, καθώς ο γιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες του και διαδικτυακά.

Ο ίδιος, βέβαια, στη μέχρι στιγμής κατάθεσή του, αρνείται ότι τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο σύζυγος 65χρονης που απεβίωσε κατήγγειλε τον γιατρό. Από τότε έχουν υποβληθεί ακόμη μία καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «έβλεπε» διαδικτυακά και επίσης πέθανε από κορωνοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία αφορά στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 73χρονος γιατρός αποποιείται ότι φέρει την όποια ευθύνη για τους ασθενείς που έχασαν την ζωή τους, καταθέτοντας ότι δεν πήγαιναν στο νοσοκομείο με δική τους απόφαση.

Σημειώνεται ότι σε δημόσιες εκδηλώσεις όπου μιλούσε είχε αναφέρει πως η μεταφορά ενός ασθενούς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο δεν ήταν απαραίτητη

«Χωρίς να το περιμένω, βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», επεσήμανε σε ομιλίες του στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΕΡΤ