Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στον ανακριτή σήμερα ο 57χρονος «Μιχάλης»

Ποιος ο ρόλος του στην εκπόρνευση της ανήλικης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: H απολογία του 57χρονου «Μιχάλη» και ο ρόλος του στην εκπόρνευση της ανήλικης

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Δευτέρα (19.12) ο 57χρονος «Μιχάλης», το πρόσωπο που φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του Ηλία Μίχου στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο συνταξιούχος ναυτικός συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα. Μέσω του δικηγόρου του ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες του βιασμού και της ασέλγειας που του αποδίδονται, «παρά μόνο τη διευκόλυνε για πράξεις ακολασίας μέσω ίντερνετ». Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σημείωσε ότι «όσοι διασπείρουν πληροφορίες πως ο “Μιχάλης” έχει συνευρεθεί με τη 12χρονη, είναι άσχετοι με τη δικογραφία και θα γίνουν μηνύσεις. Ο κατηγορούμενος δεν έχει συνευρεθεί ποτέ με την ανήλικη, δεν στέκουν τα αδικήματα του βιασμού ή της ασέλγειας για τα οποία βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, παρά μόνον της διευκόλυνσης πράξεων ακολασίας μέσω του ίντερνετ» και πρόσθεσε: 

«Ζήτησα προθεσμία για να ενημερωθώ για τη δικογραφία, ο "Μιχάλης" δεν έχει σχέση με τον βιασμό και τις κατηγορίες για μαστροπεία, που αποδίδονται σε άλλους κατηγορούμενους. Είναι άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, οικογενειάρχης, ο οποίος είχε επαφή μέσω ίντερνετ με μια κοπέλα που του έλεγε πως είναι 20 ετών. Δεν την είδε ποτέ από κοντά και δεν γνωρίζει πως μπλέχτηκε το ψευδώνυμό του στην εφαρμογή Blindchat».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ποιος είναι ο «Μιχάλης»

Ο «Μιχάλης» είναι το πρόσωπο που μπήκε από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης της υπόθεσης στο στόχαστρο των αρχών. Πρόκειται για συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το παιδί στα αυτοκίνητα ανδρών που κατηγορούνται ότι τη βίαζαν μετά από ραντεβού που έκλειναν μέσω chat γνωριμιών. 

Τον «Μιχάλη» έχει αναφέρει στις καταθέσεις του το κορίτσι ενώ πρόκειται για το όνομα που έχουν αναφέρει οι άνδρες που επικοινώνησαν με το κορίτσι μέσω μηνυμάτων. Ο «Μιχάλης» εμφανίζεται να ζητά από την ανήλικη να υπακούει μόνο στον ίδιο και τον Ηλία Μίχο.

Θεωρείται επίσης πρόσωπο, που όπως και ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας από τον Κολωνό, πίεζε το κορίτσι όταν αυτό αρνιόταν να πάει στα επίμαχα ραντεβού που της κανόνιζαν. Για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκονται ήδη προσωρινά κρατούμενοι συνολικά δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η μητέρα της ανήλικης αλλά και πρόσωπα που την είχαν συναντήσει.