Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας μικρού παιδιού ο «Μιχάλης»

Το προφίλ του 57χρονου που συνελήφθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αστυνομίας
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Συνταξιούχος και πατέρας ο «Μιχάλης» που συνελήφθη στον Πειραιά

Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας ενός μικρού παιδιού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο 57χρονος που συνελήφθη, το απόγευμα, με ένταλμα της ανακρίτριας και η ίδια η 12χρονη, στον Κολωνό, τον έχει κατονομάσει ως «ο Μιχάλης».

Ο κατηγορούμενος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι «Μανώλης», φέρεται να είχε ρόλο «βοηθού» του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου στη σεξουαλική βία και εκμετάλλευση του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η σύλληψη του 57χρονου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έγινε στο σπίτι του, στην περιοχή του Πειραιά, όπου και διεξάγεται έρευνα έως αυτή την ώρα.

Σημειώνεται, ότι η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση του όγδοου εντάλματος σύλληψης εμπλεκόμενου στη σεξουαλική βία και εκμετάλλευση της 12χρονης.

Οι μέχρι τώρα έρευνες των Aρχών έχουν δείξει ότι ο «Μιχάλης» ήταν εκείνος που σε συνεννόηση με τον Ηλία Μίχο, συνόδευε τη 12χρονη μέχρι τα αυτοκίνητα των βιαστών της, ενώ φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού με άνδρες σε ξενοδοχεία. Τον «Μιχάλη» έχει αναφέρει στις καταθέσεις του το κορίτσι ενώ πρόκειται για το όνομα που έχουν αναφέρει οι άνδρες που επικοινώνησαν με το κορίτσι μέσω μηνυμάτων. Ο «Μιχάλης» εμφανίζεται να ζητά από την ανήλικη να υπακούει μόνο στον ίδιο και τον Ηλία Μίχο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp1ksawkzivt)

Θεωρείται επίσης πρόσωπο, που όπως και ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας από τον Κολωνό, που πίεζε το κορίτσι όταν αυτό αρνιόταν να πάει στα επίμαχα ραντεβού που της κανόνιζαν.

Για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκονται ήδη προσωρινά κρατούμενοι συνολικά δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η μητέρα της ανήλικης αλλά και πρόσωπα που την είχαν συναντήσει.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του «Μιχάλη»

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες σήμερα (14-12-2022) στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 57χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο πρόσωπο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Ο 57χρονος κατηγορείται ότι προέβη στις ανωτέρω πράξεις από το μήνα Απρίλιο έως το μήνα Αύγουστο του έτους 2022.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική και έπειτα ανακριτική αρχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ