Ελλαδα

Ελληνικό: Πώς περιγράφουν το έργο τα διεθνή ΜΜΕ -«Ολοκαίνουργια, βιώσιμη πόλη δίπλα στη θάλασσα»

Οι εκτενείς αναφορές του Τύπου για το Experience Park

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνικό
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ελληνικό: Τα διεθνή ΜΜΕ για το έργο, τις νέες θέσεις εργασίας και το Experience Park

Στο εν εξελίξει έργο αστικής ανάπλασης Ελληνικού και το Experience Park αναφέρονται με εκτενή άρθρα τους τα ευρωπαϊκά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε αυτά, ιδιαίτερη μνεία κάνουν στη δημιουργία του μεγαλύτερου σε διεθνές επίπεδο παραθαλάσσιου πάρκου, τις νέες θέσεις που «ανοίγονται» και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 75.000, καθώς και τις καινοτομίες του έργου.

«Η Ελλάδα χτίζει μια ολοκαίνουργια βιώσιμη πόλη δίπλα στη θάλασσα», είναι ο τίτλος του γνωστού περιοδικού Time Out. «Από την Ακρόπολη και τον μεγάλο αριθμό ναών και αμφιθεάτρων, η Αθήνα είναι περισσότερο γνωστή για την εντυπωσιακή αρχαία γοητεία της. Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει, καθώς η ελληνική πρωτεύουσα πρόκειται να φιλοξενήσει μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη που θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο φουτουριστικούς οικισμούς στον πλανήτη», αναφέρει το Time Out, κάνοντας εκτενή αναφορά στην «πόλη των 15 λεπτών», αναδεικνύοντας το γεγονός ότι όλα στην πόλη θα είναι προσβάσιμα με τα πόδια μέσα σε λίγα λεπτά.

Το περιοδικό «Travel + Leisure» σε αναφορά του με τίτλο «50 μέρη να επισκεφθείτε το 2023» περιλαμβάνει την Αθήνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Experience Park του Ελληνικού και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, επισημαίνοντας ότι είναι το πρώτο μέρος ενός μεγάλου πάρκου.

Παιδάκι απολαμβάνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις πλάτες του μπαμπά του στο Experience Park του Ελληνικού
© Nick Paleologos / SOOC

Το «Paris Match Swiss» σε αναφορά του με τίτλο «Το Ελληνικό στην Αθήνα» επισημαίνει ότι «σε μόνο 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι και το διεθνές αεροδρόμιο της, η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, φιλοδοξεί να αποτελέσει αναφορά σε διεθνές επίπεδο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία. Να καταστεί διεθνής ηγέτης στον παράκτιο και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, την έξυπνη διαβίωση και τις εμπειρίες στον τομέα του εμπορίου και ψυχαγωγίας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους».

«Η κλίμακα και το μέγεθος της ανάπτυξης του Ελληνικού ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια επισκεπτών από όλο τον κόσμο, στο Experience Centre», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, που κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο όραμα που το μέλλον θα μας πει εάν είναι εφικτό.

Εκτενή αναφορά έχει πραγματοποιήσει και το CNN με τίτλο «Το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού μετατρέπεται σε ένα παράκτιο πάρκο». Η εφημερίδα «The Straits Times» της Σιγκαπούρης σε αναφορά με τίτλο «Η Αθήνα κατασκευάζει την έξυπνη πόλη του μέλλοντος, το Ελληνικό», ταξιδεύει τον αναγνώστη στα νέα τοπόσημα που δημιουργούνται στην πόλη του Ελληνικού και φιλοδοξούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο. Η απόλυτη επιτυχία θα είναι το Ελληνικό για την Αθήνα να αποτελέσει ότι η Marina Bay για την Σιγκαπούρη ή το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας», αναφέρει ο δημοσιογράφος της περιοδικού.

Το «Architectural Digest», με μεγάλη επιρροή σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και ανάπτυξης ακινήτων, σε αναφορά του στο Ελληνικό, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Λίγα επαγγέλματα έχουν δείξει μεγαλύτερη δέσμευση στο συλλογικό μας μέλλον απ' ότι η αρχιτεκτονική. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που έδωσαν ώθηση στην κοινωνία: η Αγία Σοφία, το Πάνθεον, ο ουρανοξύστης Empire State Building, για παράδειγμα. Ίσως γι' αυτό από το ξεκίνημα του το 2011 το Ελληνικό στην Αθήνα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, αψηφώντας φανερά την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2009 και τα γεωπολιτικά προβλήματα».

Εκτενείς αναφορές υπάρχουν επίσης σε μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ