Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 21 Δεκεμβρίου η απολογία για τη Μαλένα και την Ίριδα

Απορρίφθηκε το αίτημα ακύρωσης του Α. Κούγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Η συνέχεια των καταθέσεων 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να βρεθεί στις 21 Δεκεμβρίου ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας, το οποίο είχε καταθέσει ο συνήγορος της κατηγορούμενης, ισχυριζόμενος ότι έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η 34χρονη κατηγορούμενη θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει καθυστερήσει σχεδόν δύο μήνες, αφού η κλήση που είχε φτάσει στα χέρια της από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ως πρώτη ημερομηνία απολογίας την 25η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε δύο προθεσμίες. Στις 25 Νοεμβρίου, ο συνήγορος υπεράσπισής της υπέβαλε στην ανακρίτρια σειρά αιτημάτων για επανέλεγχο των ιατροδικαστικών εξετάσεων, καταθέσεις νέων μαρτύρων αλλά και ενστάσεις ακυρότητας λόγω λαθών, που, σύμφωνα με τον ποινικολόγο, είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Ρούλα Πισπίγκου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των ειδικών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Σύμφωνα με το ereportaz.gr, την Τρίτη στην ανακρίτρια κατέθεσε ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος μέσω ειδικής χρώσης είχε διαπιστώσει ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου από ασφυξία στην περίπτωση της 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Θεσσαλίας, Χρήστος Κραββαρίτης, αλλά και ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε οριστεί ως πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε υποβάλει το ζεύγος Δασκαλάκη, μετά τον ξαφνικό θάνατο της 3,5 ετών κόρης τους Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του ΕΛΠΙΔΑ του «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας διαγνωστεί με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας, ωστόσο έφυγε από τη ζωή, με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα να αποδίδει το θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Για τις 9 Ιανουαρίου έχει οριστεί η δίκη για τη δολοφονία της 8χρονης Τζωρτζίνας, Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη ήδη από τον Απρίλιο, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cofmopmym89t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ