Ελλαδα

Έγκλημα στο Μαρούσι: «Ο πόνος τους θα μας ακολουθεί για πάντα», λέει η οικογένεια της 17χρονης

Πιθανή η μεταφορά της 17χρονης σε ψυχιατρικό ίδρυμα

Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έγκλημα στο Μαρούσι: Η ανακοίνωση της οικογένειας της 17χρονης, τα ψυχολογικά προβλήματα και η γνωριμία με την 22χρονη

Η οικογένεια της 17χρονης, που σκότωσε την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι καταφέρνοντάς της αλλεπάλληλες μαχαιριές, εξέδωσε ανακοίνωση μετά το φρικτό έγκλημα. Οι γονείς της 17χρονος αναφέρονται στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τους, ενώ δηλώνουν ότι «ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή». 

Όπως αναφέρουν στην ανακοινωσή τους ότι «ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρονται στις θεραπείες που είχε υποβληθεί η 17χρονη για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας της 17χρονης

«Ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας.
Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, συναισθανόμαστε πλήρως την οδύνη τους για τον άνθρωπό τους.
Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν μια υπέροχη φιλία η οποία δυστυχώς παρεκτράπη παρά τη θέλησή μας και την έντονη αντίδρασή μας.
» Η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχίατρους – ψυχολόγους δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της.
» Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας γνωρίζουν ότι ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή».

Έγκλημα στο Μαρούσι: Πιθανή η μεταφορά της 17χρονης σε ψυχιατρικό ίδρυμα

Ως κακή περιγράφεται η ψυχολογική κατάσταση της 17χρονης κοπέλας που μαχαίρωσε και σκότωσε 22χρονη, μέσα στο σπίτι της στο Μαρούσι, με την οποία φέρεται να είχε σχέση. Η δράστιδα, που αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Περιμένουν μάλιστα από τον εισαγγελέα Ανηλίκων ενημέρωση προκειμένου να μάθουν εάν θα μεταφέρουν αρχικά τη 17χρονη σε ψυχιατρικό ίδρυμα για διάγνωση ή εάν θα την μεταφέρουν απευθείας στην εισαγγελία Αθηνών.

Έγκλημα στο Μαρούσι: Η γνωριμία το καλοκαίρι και η αλλαγή στη συμπεριφορά

Η γνωριμία των δύο κοριτσιών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, τοποθετείται το καλοκαίρι. Η σχέση τους γρήγορα αναπτύχθηκε και η οικογένεια της 17χρονης, αποφάσισε να φιλοξενήσει την 22χρονη Μ.Π. Με δεδομένο ότι η ψυχική υγεία της κόρης τους ήταν αρκετά εύθραυστη, «προσπαθούσαν να μην της χαλάνε το χατίρι» λένε οι πληροφορίες. Για αυτό τον λόγο άλλωστε συμφώνησαν φέτος να σταματήσει το σχολείο, παρά το γεγονός ότι ήταν η τελευταία της χρονιά.

Το 17χρονο κορίτσι άλλωστε τα τελευταία χρόνια είχε προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή της. Πριν από δύο χρόνια, αποφάσισε να αλλάξει σχολείο, όπου πληροφορίες θέλουν να είχε έρθει αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές. Πλην όμως, όπως δήλωσαν οι γονείς της, τίποτε δεν προμήνυε ότι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Έγκλημα στο Μαρούσι: Ο διαπληκτισμός που κατέληξε στην τραγωδία

Το απόγευμα της Κυριακής, η 22χρονη Μαρία φαίνεται πως πήγαινε για τελευταία φορά στο σπίτι της 17χρονης. Από τα λίγα που κατάφερε να ψελλίσει στους αστυνομικούς η δράστιδα, είναι πως της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους. Ακολούθησε διαπληκτισμός και με ένα κουζινομάχαιρο η 17χρονη μαχαίρωσε την φίλη της. Έντρομος ο πατέρας της ανήλικης, μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε δίπλα σε ένα μπουκάλι αλκοόλ αιμόφυρτη την 22χρονη. Η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή και ακριβώς απέναντι της στεκόταν, με απλανές βλέμμα, η 17χρονη.

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή στη σορό της νεαρής κοπέλας. Αυτό όμως που επεσήμαναν οι αστυνομικοί που είδαν τον τόπο του εγκλήματος, είναι πως τα χτυπήματα σε λαιμό και κορμό του θύματος, είναι πολλά και υποδεικνύουν ανεξέλεγκτο θυμό.