Ελλαδα

Ένταση με πέτρες και χημικά μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Ακούγονται πυροβολισμοί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θεσσαλονίκη: Ένταση κατά τη διαμαρτυρία Ρομά στην οδό Πόντου

Ένταση σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας», όπου είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα. Η διαμαρτυρία διεξάγεται στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα.

Αναφορές για πυροβολισμούς

Άτομα που κινούνται εντός του καταυλισμού, φέρονται να έχουν κάνει χρήση όπλων, κάτι που προκύπτει και από το βίντεο του GRTimes.

Τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτηρούν την κατάσταση, ακούγονται τρεις συνεχόμενες ριπές που αναγκάζουν τους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να καλυφθούν.

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί Ρομά απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απονομή δικαιοσύνη, ενώ έκαιγαν χαρτονομίσματα. 

Ο 34χρονος αστυνομικός, έφθασε υπό άκρα μυστικότητα. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού, καθώς δεν δικαιολογείται πυροβολισμός από κινούμενο δίκυκλο, και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα που προκύπτουν για τις ακριβείς συνθήκες που συνέβησαν τα γεγονότα, αλλά και για τις ενέργειες τόσο του ιδίου, όσο και της ομάδας ΔΙΑΣ σε σχέση με την καταδίωξη του ανήλικου επειδή έφυγε από το πρατήριο βενζίνης χωρίς να πληρώσει την οφειλή των 20 ευρώ.

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος της υπεράσπισης του αστυνομικού δήλωσε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας. «Περιμένουμε να μείνει ελεύθερος. Δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη μελετώντας αυτή τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο αυτόν και να υποκύψει σε αυτούς τους εκβιασμούς κάποιων, τους οποίους εγώ γνωρίζω χρόνια από τα δικαστήρια» είπε και πρόσθεσε πως δεν εχει να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν έκανε κάτι από πρόθεση. Τους ισχυρισμούς αυτούς αντικρούει η οικογένεια του 16χρονου, κάνοντας λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.