Ελλαδα

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια

Φωτιές και οδοφράγματα στο Σχιστό Κορυδαλλού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σχιστό Κορυδαλλού: Νέα επεισόδια για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια κατά αστυνομικών

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στα Άνω Λιόσια και στα Μέγαρα, από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Άνω Λιόσια έπεσαν πυροβολισμοί κατά αστυνομικών.

Στα Μέγαρα, τα επεισόδια σημειώνονται στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού, όπου καίνε αυτοκίνητο και πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

Την ίδια ώρα επεισόδια υπάρχουν και στο Σχιστό Κορυδαλλού. Φωτιές μαίνονται στους δρόμους, οι διαμαρτυρόμενοι - μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - καίνε κάδους και λάστιχα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων. Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και το Σχιστό Κορυδαλλού έχει προχωρήσει η Τροχαία. Κλειστή είναι, ειδικότερα, η περιφερειακή Αιγάλεω από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα διυλιστήρια, και στα δυο ρεύματα, άλλα και η οδός Δερβενακίων στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας η Αττική Οδός ενημερώνει πως τελευταία έξοδος προς Σκαραμαγκά είναι η Λεωφόρος ΝΑΤΟ.

Πυροβολισμός 16χρονου: Σύλληψεις σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο

Συνολικά επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έκαναν σήμερα οι αστυνομικοί σε επιχειρήσεις σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο. Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα αλλά και σε σπίτια όπου πιστεύεται οτι ενδεχομένως να κρύβονται άτομα που καταζητούνται ή σχετίζονται με έκνομες ενέργειες.

Βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και αντικείμενα τα οποία εξετάζονται από τις αρχές.
Η επιχείρηση έγινε με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα, του ανήλικου Ρομά που -οδηγώντας χωρίς δίπλωμα- αφού έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.
Ένας εκ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που τον καταδίωκε, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι και νοσηλεύεται εως σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.