Ελλαδα

Ξάδελφος 16χρονου Ρομά: «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός»

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του 16χρονου Ρομά
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά: Οι δηλώσεις του ξαδέλφου και του πατέρα του ανήλικου - Η κατάσταση της υγείας του 

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο ξάδελφος του 16χρονου δηλώνει ότι «αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, οι συγγενείς θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

«Είναι σοβαρή η κατάστασή του και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι. Το παιδί έπινε με τους φίλους και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει "παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι". Αν ήταν κάποιος άλλος και όχι Ρομά δεν θα το είχαν κάνει. Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ότι ήταν παιδάκι» ανέφερε ο ξάδελφος του 16χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και πρόσθεσε: «Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό».

Σε δηλώσεις της η γυναίκα του 16χρονου είπε ότι είναι σε τραγική κατάσταση. «Η γυναίκα του είναι από όλους σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα, κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί δεν έχουμε ελπίδες» είπε.

Ξάδελφος 16χρονου: Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας | Ώρα Ελλάδος 08/12/2022 | OPEN TV

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση 

Ο 16χρονος Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα. Διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Υπήρχαν χιλιάδες τρόποι να τον σταματήσουν», δήλωσε ο πατέρας του ανήλικου

«Στην ίδια κατάσταση παραμένει ο Κώστας. Κινδυνεύει η ζωή του όπως μου είπαν στο νοσοκομείο» ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ant1 ο Παύλος Φραγκούλης, πατέρας του 16χρονου. 

«Ο γιος μου, απ’ ότι δείχνουν και οι κάμερες και τα βίντεο όλα, μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. Ερχόταν προς το σπίτι. Στο πρατήριο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπάρχουν δρομάκια, που τα μηχανάκια μπορούν να διασχίσουν το δρόμο και να περάσουν από την απέναντι πλευρά και να φύγουν προς Διαβατά. Ο γιος μου γύρισε και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Τον ακολούθησαν δυο μηχανάκια και ανέπτυξε ταχύτητα. Ναι, το έκανε αυτό. Αλλά όχι να σκοτώσουν τον γιο μου επειδή δεν σταμάτησε. Είχε το απόλυτο δικαίωμα ο αστυνομικός, με οποιοδήποτε τρόπο να τον σταματήσει. Υπήρχαν χιλιάδες τρόποι να τον σταματήσουν. Να πήγαινε δίπλα του και να του έκανε σήμα να σταματήσει. Γιατί ήταν πιτσιρικάς, δεν ήταν ένας άνθρωπος ηλικιωμένος να ξέρει τι πάει να πει το σήμα» είπε ο πατέρας του 16χρονου και κατέληξε: «Γνώριζε ο αστυνομικός ποιος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί όταν έβαλε βενζίνη ο πιτσιρικάς στο πρατήριο, ήδη τα δυο μηχανάκια και οι τέσσερις ΖΗΤΑδες ήταν μέσα στο κατάστημα και έπιναν καφέ». 

Πατέρας 16χρονου στον ΑΝΤ1: Την ώρα που πυροβόλησε ο αστυνομικός σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ