Ελλαδα

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες από την πορεία Γρηγορόπουλου

Τέσσερις αστυνομικοί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στην πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στην πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου © Eurokinsissi/Βασίλης Βερβερίδης

Πορεία μνήμης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις αστυνομικοί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια, τα 16 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της πόλης - Πετροπόλεμος και βροχή μολότοφ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (6/12) στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια, την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και οι δρόμοι γύρω από το Τουρκικό προξενείο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Δεκάδες μολότοφ και βεγγαλικά ερίφθησαν προς τους αστυνομικούς, ενώ οι άγνωστοι πυρπόλησαν πολλούς κάδους απορριμάτων. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς στα στενά του κέντρου της συμπρωτεύουσας και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προχώρησαν σε 12 προσαγωγές υπόπτων.

Όλα αυτά, ενώ σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της πόλης. Βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και πέτρες έριξαν κουκουλοφόροι κατά των αστυνομικών.

Στο τέλος της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα, ομάδα νεαρών ξεκίνησε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.

Κάδοι τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία που ολοκληρώθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, και κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Αγίου Δημητρίου κάνοντας ρίψη βόμβων μολότοφ μπροστά από το τούρκικο προξενείο. Η κατάσταση στο κέντρο ήταν αποπνικτική για αρκετή ώρα.

Όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, και τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του κράτους. 

Η χθεσινή πορεία πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της αιματηρής καταδίωξης στη δυτική Θεσσαλονίκη, που έγινε χθες τα ξημερώματα, όταν αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο Ρομά στο κεφάλι.

Ανάλογη πορεία και στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή, καθώς επίσης και στον Βόλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ